Ilouutisia herkuttelijoille: Paljon suklaata syövät ihmiset ovat hoikempia

Tuoreen tutkimuksen mukaan säännöllisellä suklaansyönnillä sekä alhaisella painoindeksillä on yhteys.

Tutkimuksen mukaan paljon suklaata syövillä ihmisillä on pienempi painoindeksi riippumatta siitä, paljonko he syövät muuta ruokaa tai liikkuvat.

Tumma suklaa on aiemmissa tutkimuksissa yhdistetty monenlaisiin terveyshyötyihin. Suklaan on muun muassa kerrottu olevan hyväksi psyykkiselle hyvinvoinnille sekä verenpaineelle. Suklaata on kuitenkin lähes aina pidetty laihduttajan vihollisena, sillä se sisältää runsaasti kilokaloreita.

Kalifornian yliopistossa 1000 ihmisellä tehty tutkimus kuitenkin osoittaa, että suklaan syönti ei välttämättä kerrytäkään kiloja vyötärölle. Päin vastoin, säännöllisesti suklaata syövät vaikuttaisivat olevan hoikempia, sillä heillä on tutkimuksen mukaan pienempi painoindeksi.

Tutkimukseen osallistuneet koehenkilöt olivat perusterveitä ihmisiä, jotka raportoivat suklaansyöntiään kuukausien ajan. Mielenkiintoisinta tutkimuslöydöksissä oli, että runsaasti suklaata kuluttavat söivät päivittäin enemmän kilokaloreita kuin muut koeryhmäläiset, mutta onnistuivat silti pysymään hoikkina.

– Tutkimustuloksemme viittaavat siihen, että painoon ei vaikuta yksin kilokalorien määrä. Suklaanystäville tämä on tietenkin ilouutinen, tohtori Beatrice Golomb kommentoi yliopiston tutkimusta

Lähde: Fox News

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja