Iloa säteilevä Pekka Hyysalo MTV.fille: Rakkauselämässä kaikki todella hyvin

Vakavasta aivovammasta kuntoutunut freestylehiihtäjä paljastaa kirjoittaneensa kirjansa ensin englanniksi.

Lasketteluonnettomuudessa vuonna 2010 loukkaantunut Pekka Hyysalo, 25, kirjoitti kokemuksistaan Fight Back – toinen mahdollisuus -nimisen kirjan (Tammi).

Kuntoutumisessa tukena oli tuolloinen tyttöystävä Reetta. Hyysalo oli kuvitellut parisuhteen johtavan lopulta avioitumiseen. Pariskunta kuitenkin erosi ja sopi jatkavansa eteenpäin ystävinä, mutta näin ei tapahtunut.

Pekka Hyysalo kertoo MTV.fille, ettei halua puhua enää entisestä suhteestaan.

– Kerron kaiken siitä asiasta kirjassa. Sieltä voivat kaikki halukkaat lukea siitä. En halua enempää kommentoida.

Hyysalo ilmoitti joulukuussa Facebookissa seurustelevansa. Samalla hän huomautti, ettei roiku julkisuudessa perheasioidensa vuoksi.

– Kuten blogissani jo syyskuussa kerroin, edellinen parisuhteeni päättyi kesällä. Pari kuukautta sitten tapasin tytön, jonka kanssa nyt seurustelen. Tyttöystäväni ei ole julkisuuden henkilö, eikä sellaiseksi myöskään halua, Hyysalo kirjoitti.

– Mun pointti ei ole roikkua julkisuudessa parisuhdeasioideni vuoksi. Haluan oman esimerkkini kautta tuoda tähän joskus niin kovin synkkään maailmaan positiivista ajattelua ja auttaa muita omien vaikeuksiensa kanssa taistelevia, mies jatkoi.

Onko Hyysalon rakkauselämässä kaikki edelleen mallillaan?

– Kyllä on. Sillä puolella menee todella hyvin. En halua enempää kommentoida, hän kuittaa asian MTV:n haastattelussa.

Pekka Hyysalo huokuu iloista mieltä. Osuuko miehelle ikinä kohdalle huonompia päiviä?

– Välillä meinaa vähän harmittaa, mutta silloin yritän pysähtyä ja miettiä, että mitä tässä nyt valittamaan. Asiat ovat kuitenkin hyvin. Loppujen lopuksi suu kääntyy väkisin hymyyn.

Fight Back -kirjaprojekti lähti liikkeelle vuoden 2011 jouluna.

– Sain silloin hyvältä ystävältäni joululahjaksi tennistähti André Agassin elämäkerran. Luin sen pariin kertaan ja rakastuin siihen, Hyysalo muistelee.

– Monet ihmiset sanoivat minulle, että minun pitäisi kirjoittaa tarinani kirjaksi. Saman vuoden alkukesällä aloin kirjoittaa.

Hyysalo kertoo aloittaneensa kirjoittamisen englanniksi.

– Oli paljon helpompaa kirjoittaa asiat englannin kielellä. Aihe tuntui niin henkilökohtaiselta ja tarinan keskipisteessä oli oma virheeni ja se, mitä olisin voinut jättää tekemättä.

– Kirjoitin kirjan varmaan ainakin kolmeen kertaan englanniksi, sitten pariin kertaan suomeksi ja vielä kertaalleen englanniksi. Sen jälkeen kirjoitin kirjan vielä suomeksi ja se versio on nyt tuossa kansien välissä. Pari vuotta siinä meni.

Turkulainen sanoo kirjoittamisen olleen rankinta koko projektissa.

– Minulla ei sormet toimi kauhean ketterästi. Varsinkaan vasemmassa kädessä. Se näppäileminen oli kaikista rankinta.

Kirjalle on luvassa jatkoa. Hyysalo kertoo myös, että neuvotteluja teoksen julkaisusta ulkomailla on käyty.

– Tarinahan jää kesken. Mutta tarinani jatkuu. Hienoja tarinoita syntyy varmasti jatkossakin.

Lue myös:

    Uusimmat