Ilmiömäinen Tuukka Rask pimensi Toronton seiskapelissä – seuraavaksi vastaan kevään sensaatiojoukkue

Tuukka Raskin Bostonin NHL-kausi sai jatkoa ja Toronton Kasperi Kapasen päättyi, kun Bruins kaatoi Maple Leafsin 5-1 pudotuspelien avauskierroksen seitsemännessä ottelussa Suomen aikaa keskiviikon vastaisena yönä.

Rask nousi ratkaisupelin sankariksi. Suomalaisvahti torjui peräti 32 laukausta, ja ainoastaan John Tavares pystyi ohittamaan hänet Toronton 1-2-kavennuksessa toisessa erässä.

Rask valittiin ottelun ykköstähdeksi.

Boston karkasi voittoon päätöserässä. Sean Kuraly osui heti erän alussa, minkä jälkeen Charlie Coyle ja Patrice Bergeron varmistivat loppulukemat osumilla tyhjään maaliin.

Tappio tiesi Toronton kauden päättymistä. Hyökkääjä Kasperi Kapanen, 22, summasi kevään seitsemässä pudotuspelissä tehot 1+1. Runkosarja oli hänelle NHL-uran paras: 78 otteluun 20+24=44 pistettä.

Boston kohtaa toisella kierroksella Columbus Blue Jacketsin, joka pudotti jo runkosarjan voittaneen Tampa Bayn sensaatiomaisesti suoraan neljässä ottelussa.

Markus Hännikäinen, Markus Nutivaara, Joonas Korpisalo pelaavat Columbuksen riveissä.