Ilmakuvavideo paljastaa koulubussin vakavat vauriot Kaskisissa: Ikkunat säpäleinä, auton sivuosa ruhjoutunut

Ilmakuvavideo paljastaa koulubussin vakavat vauriot Kaskisissa: Ikkunat säpäleinä, auton sivuosa ruhjoutunut 1:17
Ilmakuvavideo paljastaa koulubussin vakavat vauriot: Ikkunat säpäleinä, auton sivuosa ruhjoutunut

Turman seurauksena ratatyökone työnsi linja-autoa ainakin 30 metrin matkan. 

Kastisilla tapahtunut linja-auton ja ratatyökoneen tämänaamuinen turma jätti pahat jäljet osallisena olleisiin ajoneuvoihin.

Turmassa oltiin lähellä suuronnettomuutta, kuten palomestari Vesa Berg aluksi pelkäsi. Kukaan ei kuitenkaan onneksi kuollut rytinässä.

Sen sijaan kahdeksan linja-autossa ollutta ihmistä vietiin sairaalaan. Seitsemän heistä oli alaikäisiä, yläkoulu- ja lukioikäisiä nuoria.

Turman rajut jäljet

Yllä olevalta videolta nähdään turman rajut jäljet. Ratatyökone on iskeytynyt suoraan linja-auton keskelle.

Auton sivuosa on painunut osittain sisään. Kaikkien onneksi ratatyökoneen nopeus törmäyshetkellä oli alhainen. Törmäyshetkellä nopeuden on arvioitu olleen 30 kilometriä tunnissa, maksimissaan 50.

Linja-auton sivuikkunat ovat rikkoutuneet lähes koko matkalta. Tuulen puhalluksesta verhot heiluvat rikkoutuneista ikkunoista ulos.

Turman seurauksena ratatyökone työnsi linja-autoa ainakin 30 metrin matkan. Myös noin 30 tonnia painava ratatyökone on osittain syöksynyt pois raiteilta.

Poliisi kertoi aiemmin, että ratatyökoneen kuljettaja oli ehtinyt antaa varoitusäänimerkin ja hidastaa vauhtia jonkin verran ennen törmäystä. Sekä ratatyökoneen kuljettaja että linja-auton kuljettaja puhalsivat nollan alkometriin onnettomuuden jälkeen.

Kaupunginjohtaja on myös kommentoinut turmaa, pieni kaupunki on järkyttynyt.

Kaupunginjohtaja kertoo Kaskisten tasoristeysonnettomuudesta – tässä uusimmat tiedot 6:23
Kaupunginjohtaja kertoo Kaskisten tasoristeysonnettomuudesta.

Yhtiö ei kommentoi

Poliisi epäilee linja-auton kuljettajaa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Ennen tasoristeystä linja-auton kulkusuunnassa on stop-merkki ja alustavien tietojen mukaan linja-auto ei olisi pysähtynyt siihen, vaan ajoi suoraan tasoristeykseen.

Turmassa osallisena olleen linja-autoyhtiön toimitusjohtaja Kennet Svanbäck ei halunnut kommentoida MTV Uutisille tapahtunutta tänään tarkemmin. Hän sanoo palaavansa huomenna asiaan, kun tutkinta edistyy.

Toimitusjohtaja kuitenkin kertoo, että turma-auton kuljettaja on ajanut reitillä aiemmin.

Lue myös:

    Uusimmat