Ilmaisiko kuningatar Elisabet hiljaisen tukensa Harrylle ja Meghanille? Yksi yksityiskohta asussa vangitsi heti tarkkasilmäisimpien huomion

13:05
Harry ja Meghan menettävät kuninkaalliset tittelinsä – mitä se tarkoittaa?

Kuningatar Elisabet ikuistettiin sunnuntaina valokuviin, kun hän oli menossa kirkkoon Sandringhamissa. Tarkkasilmäisimpien huomio kiinnittyi kuningattaren rintakoruun.

Britannian hovi on viimeisen ollut suurennuslasin alla sen jälkeen, kun prinssi Harry ja herttuatar Meghan ilmoittivat tammikuussa vetäytyvänsä kuninkaallisen perheen ytimestä ja viettävänsä jatkossa osan ajastaan Pohjois-Amerikassa.

Herttuaparin päätös muuttaa ainakin osittain Kanadaan on suututtanut monet muun muassa siksi, että pariskunta teetti kuningattarelta häälahjaksi saamaansa Windsorin-kotiinsa hiljattain liki 3 miljoonaa euroa maksaneen remontin, joka kustannettiin verorahoilla. Lisäksi varsinkin herttuatar Meghaniin on kohdistunut kovia syytöksiä siitä, että tämä olisi repinyt rikki kuninkaallisen perheen.

Kuningatar Elisabet sen sijaan on omissa lausunnoissaan antanut ymmärtää, että Harry, Meghan ja heidän pian yhdeksän kuukauden ikäinen poikansa Archie ovat yhä hänelle rakastettuja perheenjäseniä.

Kun 93-vuotias kuningatar asteli sunnuntaina kirkkoon kirkkaansinisessä puvussaan Sandringhamissa, kiinnittyivät katseet yhteen yksityiskohtaan: lumihiutaleen muotoiseen rintakoruun.

Muun muassa Mirror ja People kirjoittavat, että korun käyttö on tulkittu hiljaiseksi tueksi Sussexin herttuaparille.

Tämä johtuu siitä, että koru on lahja Kanadan kenraalikuvernööriltä David Johnstonilta, joka antoi korun kuningattarelle vuonna 2017, jolloin juhlittiin sitä, että Elisabetin kruunajaisista tuli kuluneeksi 65 vuotta.

Harryn ja Meghanin ilmoitusta seuranneen kohun jälkeen kuningatar ilmoitti 18. tammikuuta, että Sussexin herttuapari luopuu kuninkaallisista titteleistään.

Hiljattain kuitenkin uutisoitiin, että kuningatar olisi jo vuonna 2018 ennen Harryn ja Meghanin häitä tarjonnut Meghanille mahdollisuutta olla ottamatta itselleen kuninkaallista titteliä.

Lähteet kuitenkin kertoivat, että Meghan kieltäytyi tarjouksesta, sillä hän halusi tulla kuninkaallisen perheen jäseneksi, joka työskentelee kruunulle.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja