Hovi varautuu pahimpaan – Charles ja William ilmoittivat Harrylle ja Meghanille miten toimia jos elämä ilman palatsia ei onnistu: "He tekevät jatkuvasti suunnitelmia"

13:05
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan menettävät kuninkaalliset tittelinsä – mitä se tarkoittaa?

Prinssit Charles ja William toivovat, että Iso-Britannia on yhä turvapaikka Harrylle ja Meghanille, mikäli uusi elämä Kanadassa ei ota tuulta siipiensä alle.

Prinssi Harry, 35, ja herttuatar Meghan, 38, ilmoittivat tammikuun alussa aikovansa väistyä kuninkaallisista velvollisuuksistaan, työskennellä jatkossa taloudellisesti itsenäisesti brittihovista sekä asuvansa jatkossa pääasiassa Pohjois-Amerikassa. Ilmoitus sai aikaan ennen näkemättömän kohun, jonka setviminen ja läpikäyminen jatkuu kiivaana edelleen. 

Meghan ja Harry ovat tällä hetkellä Kanadassa alle vuoden ikäisen poikansa Archie Harrisonin kanssa. Herttuapari etsii maasta uutta kotia perheelleen. 

Harryn isä prinssi Charles, 71, ja isoveli prinssi William, 37, ovat tehneet selväksi Harrylle ja Meghanille, että he voivat kuitenkin aina palata Isoon-Britanniaan, mikäli niin haluavat, eikä heidän tarvitse kuitenkaan tällöin ottaa hoitaakseen kuninkaallisia velvollisuuksia. Kuninkaallisen ydinperheen jäsenet haluavat, että Iso-Britannia pysyy pariskunnan turvapaikkana mikäli median huomio heitä kohtaan kasvaa sietämättömän suureksi Kanadassa. 

Harry ja Meghan lopettavat 93-vuotiasta kuningatar Elisabetia ja kruunua edustavan työnsä tämän kevään aikana. Kevään jälkeen heistä ei käytetä enää nimitystä "hänen kuninkaallinen korkeutensa" eivätkä he saa tuloja julkisista varoista. Kuningatar ilmoitti päätöksestään asian suhteen lauantaina 18. tammikuuta. 

Kuninkaallista perhettä läheisen lähteen mukaan hovissa ollaan hyvin huolestuneita Harryn ja Meghanin tulevaisuudesta. 

– He ovat erittäin haavoittuvaisia ollessaan perheen suojeluksen ulkopuolella. 

– He tekevät jatkuvasti suunnitelmia sen varalle, mikäli Sussexit päättävätkin kääntyä takaisin todeten: "Voimmeko tulla takaisin siipenne alle?". 

Huomio sekä kiinnostus Harrya ja Meghania kohtaan on ollut Kanadassa valtavaa. Herttuapari on ilmoittanut jälleen kerran olevansa valmis oikeustoimiin mediaa vastaan. Paparazzit kuvasivat hiljattain Meghania lenkillä pariskunnan Archie-pojan sekä kahden koiran kanssa. Pariskunnan lakimiesten mukaan kuvaajat olivat hiiviskelleet pusikossa ja vaanineet Meghania, joka ei ollut antanut suostumustaan kuviin. 

Harryn ja Meghanin kerrotaan olevan huolissaan paparazzien hiljattain kasvaneesta toiminnasta Vancouver Islandilla, jossa pari tällä hetkellä asuu. Parin lakitiimin mukaan jotkut valokuvaajat ovat yrittäneet saada kuvia herttuaparin kotoa käyttäen teleobjektiiveja. Joitakin paparazzeja syytetään myös siitä, että he ovat leiriytyneet parin tontin ulkopuolelle.

Lähde: Daily Mail

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja