Kuningatar Elisabet antoi aikoinaan Harrylle ja Meghanille mahdollisuuden elämään ilman kuninkaallisia titteleitä – entinen Hollywood-tähti tahtoi toisin

13:05
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan menettävät kuninkaalliset tittelinsä – mitä se tarkoittaa?

Kuningatar Elisabet yritti tarjota vuonna 2018 herttuatar Meghanille tasaisen laskun kuninkaalliseen elämään, mutta Meghan halusi itse tulla kuninkaallisen perheen kruunulle työskenteleväksi jäseneksi. 

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan ilmoittivat tammikuun alussa, että he aikovat vetäytyä kuninkaallisista tehtävistään, työskennellä jatkossa tullakseen taloudellisesti itsenäisiksi brittihovista sekä aikovansa jatkossa viettää enemmän aikaa Pohjois-Amerikassa. 

Herttuaparin ilmoitus sai aikaan valtavan kuninkaallisen kohun, joka on ollut yksi suurimmista 2000-luvulla. Nyt kuninkaallinen lähde kertoo, että Meghan, joka toimi näyttelijänä ennen liittymistään kuninkaalliseen perheeseen, päätti mielellään uransa näyttelijänä ja alkoi työskennellä kuninkaallisena. 

Lähteiden mukaan ennen kuin Meghan ja Harry menivät naimisiin toukokuussa 2018 kuningatar Elisabet tarjosi Meghanille mahdollisuuden olla ottamatta itselleen kuninkaallista titteliä. Tämä olisi tarkoittanut sitä, että Meghan olisi voinut jatkaa uraansa näyttelijänä. 

Kertoman mukaan kuningatar toivoi, että tämä vaihtoehto olisi antanut Meghanille mahdollisimman tasaisen laskun kuninkaalliseen elämään. Lähteet kuitenkin kertovat, että Meghan kieltäytyi tarjouksesta, sillä hän halusi tulla kuninkaallisen perheen jäseneksi, joka työskentelee kruunulle. 

Kuningatar antoi siis lähteiden mukaan Meghanille ja Harrylle mahdollisuuden elämään ilman herttuan ja herttuattaren arvonimiä. Näin ollen se, että herttuapari on antanut olettaa joutuneensa painostetuiksi siinä, että he vetäytyvät kuninkaallisesta elämästä, on herättänyt runsaasti närää palatsin viranomaisissa. 

Elisabet on aina se taho, joka päättää kuninkaallisen perheen jäsenten tittelit. Vuonna 2018 Meghanin ja Harryn mentyä naimisiin monarkki antoi pariskunnalle tittelit Sussexin herttua ja herttuatar. 

Lauantaina 18. tammikuuta kuningatar Elisabet ilmoitti, että Harry ja Meghan joutuvat luopumaan tämän kevään aikana kuninkaallisista titteleistään, eivätkä he kevään jälkeen enää edusta muodollisesti kuningatarta. He eivät myöskään vastaisuudessa saa tuloja julkisista varoista. 

Kun Harryn ja Meghanin ero brittihovista tulee voimaan, heihin ei enää viitata titteleillä "hänen kuninkaallinen korkeutensa".  Harry on kuitenkin edelleen prinssi ja Meghan herttuatar. 

Pariskunnan alle vuoden ikäisellä pojalla Archie Harrisonilla ei sen sijaan ole koskaan ollut lainkaan kuninkaallista titteliä. 

Lähde: Daily Mail

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja