Illat pimenevät – poimi valoideoita juhlaan ja arkeen

Elokuussa kannattaa hyödyntää pimeneviä iltoja, sillä erilaiset kynttilät, lyhdyt ja valot luovat puutarhaan kuin puutarhaan juhlan taikaa.

Hiljalleen saapuva syksy pimentää iltoja, vaikka ulkona onkin vielä lämmintä. Juhlatunnelma syntyy tähän aikaan vuodesta helposti – riittää, kun sytytät muutaman kynttilän ja pihasi on valmis vieraille.

Jo yksi kynttilä pitopöydässä riittää. Tuli voi olla kuitenkin arvaamaton elementti ulkosalla, joten muista aina laittaa oikeaoppinen alusta kynttilälle ja pidä helposti syttyvät materiaalit kaukana liekistä.

Hyödynnä lasipurkit

Hyödynnä keittiöösi kertyneet lasipurkit juhlia järjestäessäsi, liota vedessä pois etiketit ja aseta tuikku tai pöytäkynttilä purkin pohjalle. Lasi suojaa hentoa tulta pitäen sen samalla aisoissa.

Voit myös laittaa lasipurkin puuhun roikkumaan, kun kiedot sen ympärille rautalankaa. Muista huolehtia purkin tasapainosta ja pidosta kiertämällä rautalanka tarpeeksi tiukalle tai köyttämällä purkki myös alakautta. Huomaathan, että ohut rautalanka venyy vielä ensimmäisen tiukennuksen jälkeen, joka voi pudottaa purkin helposti ja huomaamatta.

Lasipurkin pohjalle voi myös levittää hiekkaa tai kiviä pitämään kynttilää kauniisti paikallaan. Kauniin ja näyttävän valoasetelman saat asettelemalla eri kokoisia ja muotoisia purkkeja pöydän päästä päähän, lisäksi ne voi maalata eri värisiksi askartelumaalien avulla.

Veden ja tulen yhdistelmä

Koristaako pihaasi suihkulähde tai muu vesielementti? Aseta veteen kellukynttilöitä tai veden varaan tarkoitettuja lyhtyjä. Muista kuitenkin sammuttaa suihkulähteen pumppu, sillä muuten kynttiläsi eivät pala kauan.

Oikean altaan puuttuessa voit luoda sellaisen täyttämällä suuren astian vedellä ja asettamalla kynttilät ja muut haluamasi koristeet siihen. Tai miksi et kaunistaisi juhlapöytää asettemalla pitkän astian keskelle pöytää ja laittamalla sinne kauniita kellukynttilöitä?

Käytä rohkeasti värejä

Kirkas liekki on kaunis, mutta myös värikkäät valot sopivat loppukesän kutsuille. Paperilyhdyt ja värilliset lasikuvut eivät valaise yhtä tehokkaasti, mutta ne saavat puutarhasi hehkumaan.

Muista hyödyntää myös talven juhlia odottavat jouluvalot tai vedä kesäinen puutarhavalosarja pihaasi koristamaan. Hinta ei hivele pilviä, mutta tekee puutarhastasi taianomaisen.

Juttu on uusinta elokuulta 2012.

Lue lisää:

MTV3 / Hannele Lampela

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja