Mainos

Ilkka: Maalaisisännät korjasivat kuoppaisen tien omin päin – viranomaiselta tylyt terveiset

Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ei katsonut hyvällä, kun kansalaiset ryhtyivät kunnostamaan pitkään huonossa kunnossa ollutta yleistä tietä, kertoo Ilkka.

Alavuden Kätkänjoen asukkaat kyllästyivät huonokuntoiseen tiehen ja korjasivat montut itse. Ely-keskus ei tätä sulattanut.

– Kyse on liikenneturvallisuudesta, joten henkilöillä pitää olla asianmukaiset varusteet. Tieturvakurssikin täytyy olla käytynä, jos tiealueella työskentelee, aluevastaava Veijo Rajamäki ely-keskuksesta kertoo lehdelle.

– Jos pääurakoitsija solmii aliurakoita, ely-keskus seuraa myös näiden tahojen ja työntekijöiden edellytyksiä työhön sekä perehdytystä tienpitoon. Myös kaluston asianmukaisuuden tarkastus täytyy tehdä ennen töihin ryhtymistä, ja kalustossa pitää olla säädösten mukaiset varoitusvilkut muiden tienkäyttäjien huomion kiinnittämiseksi, Rajamäki jatkaa.

Aluevastaavan mukaan kuoppiin oli myös ajettu vääränlaista soraa.

– Periaatteessa tällaisesta asiasta voisi rikosilmoituksen tehdä, mutta tässä Kätkänjoentien-tapauksessa ei nyt ole ryhdytty toimiin, Rajamäki kertoo.

Tapauksesta kertoi Ilkan lisäksi myös Maaseudun Tulevaisuus.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.