Ile Jokinen odottaa kuntoutusta: Kasvot vielä vähän puuduksissa

Aivoverenvuodon viime viikolla saanut Ile Jokinen kertoo Radio Novalle kuulumisiaan sairaalasta.

Radio Novan juontajan,  Ile Jokisen elämä muuttui viime viikolla, kun hän sai maanantaina yllättäen aivoverenvuodon. Novan iltapäiviä yhdessä Elina Viitasen kanssa juontava mies on nyt ollut viikon sairaalassa ja päivittää Viitasen haastattelussa tuntemuksiaan.

Novan sivuilla kuunneltavissa olevasta haastattelusta voi kuulla, kuinka työparin huumori kukkii rankasta aiheesta huolimatta. Humoristinen mies tituleeraa haastattelussa itseään Meilahden kirjeenvaihtajaksi.

– Olosuhteisiin nähden voin hyvin. Vasen puoli on vielä vähän tunnoton, aivoverenvuoto oli tuolla syvissä osissa. Ihan hyvin pystyn kävelemäänkin, mutta tällä hetkellä istun minun cadillacin etupenkillä, eli rullatuolin, Ile naurahtaa.

– Verenpaine ei saa nyt nousta kovin korkealle, se on myrkkyä aivojen verisuonille. Ei pitäisi hirveästi turhaa ponnistella vaan levätä. Äkkiä tulee kuitenkin väsy.

Jokinen vakuuttaa mielen olevan korkealla tapahtumista huolimatta. Aivoissa oleva vuotokohta on pikkuhiljaa poistumassa ja seuraavaksi miehellä on edessä kuntoutus.

– Nyt pitää aktivoida vasenta puolta ja ylipäätään kaikkea, jotta tulee uusia yhteyksiä. Pikkuhiljaa alkaa tunto palautua, se on merkillistä. Kasvot ovat vähän puuduksissa toiselta puolelta, mutta ei niin että pitäisi opetella puhumaan.  

Hyvillä mielin kuntoutusta odottava Jokinen ei vielä osaa sanoa sairaslomansa kestosta:

– Aika pitkä sairasloma tulee olemaan, että pääsee kuntoon. Tällä viikolla vielä erilaisia testejä ja tutkimuksia, en osaa sanoa, koska pääsen kotiin.

Sairaalassa oleminen ei estä miestä ideoimasta uusia juttuaiheita Radio Novan iltapäiviin? Mistä on oikein kyse? Kuuntele koko haastattelu täältä.

Lue myös:

    Uusimmat