Mainos

IL: Turvapaikanhakijoille tarjoiltiin vahingossa pekonia – ilmoitus poliisille ja imaamille

Helsingissä on tarjoiltu erehdyksessä sianlihaa turvapaikanhakijoille, kertoo Iltalehti. Islam kieltää sianlihan syömisen.

Virhe sattui Pitäjänmäen vastaanottokeskuksessa sunnuntaina iltapäivällä. Asukkaat huomasivat erehdyksen itse aloitettuaan ruokailun. Tämän jälkeen ruoan tarjoilu lopetettiin.

Ruoka tulee Amicalta, josta kerrotaan Iltalehdelle, että kyseessä on inhimillinen erehdys.

– Vakituinen kokkimme oli sairaana, ja tuuraaja oli vahingossa laittanut naudanlihasta valmistettuun lounasruokaan pekonia. Se kuuluu tavallisesti osaksi naudasta valmistettuun gulassiin. Tässä tapauksessa pekoni olisi luonnollisesti pitänyt jättää pois, mutta tuuraajakokki ei ollut sitä huomannut, Fazer Food Servicesin toimitusjohtaja Jaana Korhola kertoo Iltalehdelle.

Korholan mukaan turvapaikanhakijoilta käytiin henkilökohtaisesti paikan päällä pyytämässä anteeksi.

Yksityinen vastaanottokeskus on Luona Oy:n perustama. Luonan toimitusjohtaja Milja Saksi kertoo Iltalehdelle Luonan johdon konsultoineen asiasta korkea-arvoista imaamia.

– Kysyimme imaamilta, miten tällaisissa asioissa kannattaa toimia. Olemme nyt käyneet neljän asukkaiden edustajan kanssa tapahtuman läpi. Olemme pyytäneet anteeksi ja olleet asiasta pahoillamme, hän kertoo lehdelle.

Suomen Islamilaisen Yhdyskunnan imaami Anas Hajjar puolestaan sanoo Iltalehdelle, että sianlihan syömisestä vahingossa ei koidu mitään seuraamuksia.

Asiasta ilmoitettiin Iltalehden mukaan myös poliisille, josta kerrottiin, että vastaanottokeskuksen lähettyvillä pysyttiin valmiudessa kaiken varalta asian asukkaille kertomisen aikoihin. Poliisin mukaan häiriöitä ei kuitenkaan aiheutunut.

Pitäjänmäen vastaanottokeskuksessa on noin 130 turvapaikanhakijaa. 


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.