Mainos

IL: Tietokoneen ääressä istuminen lihottaa

Tietokoneen kanssa työskentelevät saavat päivän aikana noin 230 kaloria enemmän kuin henkilöt, joiden ei tarvitse istua koko ajan päätteen edessä.

Iltalehden mukaan tietokoneen käyttäminen lihottaa. Kyse ei ole vain liikunnan puutteesta, vaan päätteen ääressä napostelusta. Kööpenhaminan yliopiston tutkimuksessa todettiin, että tietokoneen näppäiminen naputtelu aiheuttaa stressiä. Stressin seurauksen verensokeritaso heittelee, näläntunne kasvaa ja ihminen alkaa himoita rasvaisia ruokia ja suklaata. Tietokoneen ääressä paljon aikaa viettäneet henkilöt saivat päivän aikana 230 kaloria enemmän kuin ne, jotka eivät tuijottaneet ruutua koko päivää.

Ateriarytmistä kiinni pitäminen on tärkeää. Tietokoneen kanssa työskennellessä ajan kuluminen saattaa unohtua ja esimerkiksi lounaan syöminen voi venyä pitkälle iltapäivään. Kannattaa seurata kelloa ja pitää huoli siitä, että syö päivän aikana tasaisin väliajoin.

Ongelma ei koske vain työelämää. Sama ilmiö pätee myös vapaa-ajalla. Liikakiloja välttääkseen kannattaa rajoittaa tietokoneen kanssa puuhastelua.

MTV3/Helmi

Lähde: Iltalehti Ilona

Kuva: Colourbox

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.