Hussein al-Taeen tapaus on siirretty poliisille selvitettäväksi

Käänteet SDP:n kansanedustajan Hussein al-Taeen kirjoituksista syntyneessä vyyhdissä jatkuvat.

Iltalehti kertoi tänään, että Valtakunnansyyttäjänvirasto pyytää poliisia selvittämään, onko SDP:n kansanedustajan Hussein al-Taeen Facebook-kirjoituksista syytä aloittaa esitutkinta. Lehden tietojen mukaan Valtakunnansyyttäjänvirastoa on pyydetty selvittämään, onko al-Taee syyllistynyt rikokseen julkaistessaan Facebookissa muun muassa homoja, juutalaisia, somaleita ja sunnimuslimeja panettelevia ja solvaavia kirjoituksia.

Valtionsyyttäjä Anu Mantila on vahvistanut tiedon Iltalehdelle.

– Valtakunnansyyttäjänvirasto on siirtänyt poliisin harkittavaksi, tuleeko asiassa toimittaa esitutkinta, Mantila kertoo lehdelle.

Valheiden vyyhti

Tuore kansanedustaja al-Taee astui maanantaina julkisuuteen ja pyysi anteeksi vuosien takaisia Facebook-kirjoituksiaan.

STT kysyi al-Taeelta kirjoitusten kuvakaappauksista jo viime vuoden marraskuussa, jolloin hän työskenteli konfliktijärjestö CMI:ssä. Al-Taee kiisti silloin kirjoitukset ja epäili kuvien aitoutta.

– En tunnista sanoja omakseni, eivätkä istu arvoihini millään lailla. Tuntuu omituiselta, että joku tarkoituksenhakuisesti pyrkii kyseenalaistamaan agendojani tällä tavalla. Minusta tässä on selkeä mustamaalausyritys. STT:n on hyvä tarkkaan pohtia tässä, että miten se ei tule käytetyksi välineenä minun tai kenenkään muun maineen tai työn kyseenalaistamiseen ilman tolkullista näyttöä, al-Taee kirjoitti sähköpostissaan marraskuussa STT:lle.

Maanantaina al-Taee myönsi blogissaan kirjoitusten olevan aitoja.

Al-Taeen tapaus esillä SDP:n ryhmässä

Myös SDP:n eduskuntaryhmässä keskustellaan tänään al-Taeen Facebook-kirjoituksista.

Sosiaalidemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman vaati tiistaina al-Taeelta rehellisyyttä, kun tapausta käsitellään uudelleen eduskuntaryhmässä.

– Luottamus on kansanedustajan työssä toiminnan lähtökohta. On selvää, että tässä on tullut särö luottamukseen, Lindtman sanoi STT:lle.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat