Hollolan epäillyn perhesurman taustalla oli parisuhde- ja rahahuolia – perheenisän uskotaan pakottaneen naisen autoon ja ajaneen tahallaan rekan keulaan

0:14

Hollolan epäillyn perhesurman taustalla näyttäisi olleen viitteitä parisuhde- ja rahahuolista sekä mielenterveysongelmista, kertoo poliisi.

Henkilöauto törmäsi rekan keulaan Valtatie 12:lla Hollolassa viime lokakuussa. Tilanteessa kuoli henkilöautossa ollut noin kolmekymppinen aviopari. Pariskunnalla on pieniä lapsia, jotka jäivät orvoiksi.

Pian turman jälkeen poliisi tiedotti, että tapausta tutkitaan tappona. Poliisi arveli, että autoa ohjannut mies oli törmännyt rekkaan tahallaan.

Syytä teolle ei julkisuudessa tuolloin puitu.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, Hämeen poliisin rikoskomisario Jari Kiiskinen kertoo nyt, että taustalla näyttäisi olevan viitteitä seikoista, joita perhesurmien taustalla tavallisesti on. Hän kommentoi asiaa aiemmin Ylelle.

– Tutkimuksissa on tullut ilmi erilaisia syitä, minkä takia perhesurmiin päädytään. On taloudellisia huolia, mielenterveysongelmia ja parisuhdeongelmia. Tässä tapauksessa on viitteitä näistä samoista asioista.

Hän ei kuitenkaan halua kommentoida teon mahdollista motiivia sen tarkemmin.

– Tapauksen tutkinta on yhä kesken, ja osa esimerkiksi osa näytteistä on vielä analysoimatta. En ole lähtenyt antamaan mitään lukittua vastausta siitä, mistä tämä kyseinen tapaus johtui.

"Asunnossa on ollut riitaisaa"

Kiiskinen ei kommentoi tarkemmin muitakaan epäillyn henkirikoksen yksityiskohtia. Hän kuitenkin täsmentää erästä runsaasti huomiota saanutta seikkaa tapaukseen liittyen.

Onnettomuudessa kuolleen naisen on kerrottu olleen turmahetkellä autossa vasten tahtoaan, miehensä pakottamana.

Kiiskisen mukaan tämä ei tarkoita sitä, että nainen olisi ollut autossa sidottuna.

Hän kertoo, että naisen vastentahtoisuus on päätelty muun muassa siitä, että pariskunnan asunnolla oli riidelty rajusti ennen kolaria.

– Paikkatutkinnassa on löydetty merkkejä siitä, että asunnossa on ollut riitaisaa, ja että sieltä on sitten lähdetty.

– Riidasta ovat kertoneet asunnossa olevien tavaroiden paikat ja hajotettu omaisuus.

Tutkinnan tuloksilla on merkitystä, vaikka asianosaiset ovat kuolleet

Kiiskinen kuitenkin korostaa, että epäillyn henkirikoksen mahdolliset syyt ja tapahtumien tarkka kulku on ollut vain asianosaisten tiedossa.

– He eivät näistä asioista valitettavasti ole enää kertomassa.

Koska tapaukseen uskotaan liittyvän rikos, se pyritään kaikesta huolimatta selvittämään mahdollisimman seikkaperäisesti.

Esitutkinnan lopputuloksella voi olla merkitystä tapauksen vakuutusoikeudelliseen arviointiin.

– Jos esitutkinnassa todetaan tahallinen rikos, asiaa käsitellään eri tavalla kuin siinä tapauksessa, että kyseessä olisi ollut puhdas vahinko ja tapaturma.

Epäillyn perhesurman taustalta paljastuneista syistä kertoi aiemmin Yle laajassa, viimeaikaisia perhesurmia äsittelevässä artikkelissaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja