Mainos

Il Divo -laulaja muistelee yhtyeen alkuaikoja: "Se oli kuin järjestetty avioliitto"

Il Divo viettää 15-vuotisjuhlavuottaan.

Kansainvälisesti menestynyt pop-oopperakvartetti Il Divo saapuu Suomeen monen vuoden tauon jälkeen. Yhtye esiintyy Helsingin jäähallissa 30. lokakuuta.

Il Divon Sebastien Izambard kertoo MTV.fille, että yhtye odottaa innolla esiintymistä Suomessa. Hänen mukaansa suomalaiset fanit ottavat Il Divon aina lämpimästi vastaan.

– Joka kerta, kun tulemme Suomeen, olemme todella tervetulleita. Se on ihanaa.

Il Divo pyrkii luomaan konserteissa hyvän tunnelman, joka tarttuu myös yleisöön.

– Emme ota itseämme turhan vakavasti, vaan pidämme hauskaa. Se heijastuu myös yleisöön, sillä yleisölläkin vaikuttaa olevan hauskaa.

Helsingin konsertissa kuullaan Izambardin mukaan sekä kappaleita Il Divon tuoreimmalta, elokuussa ilmestyneeltä Timeless-albumilta, että vuosien varrella tutuksi tulleita klassikkohittejä.

Il Divo esiintyi Suomessa viimeksi neljä vuotta sitten. Izambard kertoo vaikuttuneensa aiemmilla vierailulla suomalaisista rakennuksista, kirkoista, sekä tietenkin saunasta.

– Se on kuuma, siihen täytyy tottua, hän nauraa.

"Erilaisuudesta on tullut voimavara"

Tänä vuonna 15-vuotista taivaltaan juhlivan Il Divon muodostavat ranskalaisen Izambardin lisäksi sveitsiläinen Urs Bühler, yhdysvaltalainen David Miller ja espanjalainen Carlos Marin. Useita kykyjenetsintäohjelmia tuomaroinut Simon Cowell kokosi yhtyeen vuonna 2003, eivätkä sen jäsenet tunteneet toisiaan entuudestaan.

– Se oli kuin järjestetty avioliitto, Izambard vitsailee.

Aluksi Il Divon jäsenten oli hankala ymmärtää toisiaan, sillä he kaikki ovat kotoisin eri maista. Vuosien kuluessa nelikko on kuitenkin hitsautunut tiiviisti yhteen. Alkuaikojen kinastelu on jäänyt taakse ja laulajat ovat oppineet antamaan toisilleen tilaa.

– Nykyään meillä on hauskempaa kuin ennen. Erilaisuudesta on tullut voimavara, Izambard kuvailee.

Il Divo kiertää maailmaa kovalla tahdilla. Ennen Suomeen saapumista yhtye esiintyy Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Helsingin jälkeen yhtye suuntaa Venäjän kautta Etelä-Afrikkaan ja Yhdysvaltoihin. Izambard myöntää, että matkustelu on pidemmän päälle väsyttävää. Erityisen raskasta hänelle on olla erossa lapsistaan.

– Ihmiset luulevat, että tämä työ on kuin lomailua, mutta se on kaukana siitä.

Keikkamatkojen aikana Izambard pitää itsensä virkeänä treenaamalla ja pelaamalla tennistä. Hän pyrkii aina elämään hetkessä eikä mieti seuraavaa matkaa etukäteen. Raskasta kiertue-elämää jaksaa, kun esiintyminen on intohimo.

– Kun laulamme yleisön edessä, unohdan kaikki hankaluudet, Izambard sanoo.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja