Ikuinen kakkonen voitti viimein Suomessa: "Haavat todella syvät"

Suomalainen palloilu sai lauantaina uuden mestariseuran, kun Nokian KrP nosti salibandyn miesten Suomen cup -pokaalia Lahdessa.

Näätälauma kesti ennakkosuosikin paineet ja kukisti Seinäjoen Peliveljet jatkoerässä 5–4. Vili Liponen laukoi voittomaalin ajassa 63.49.

Vuonna 1997 perustettu KrP ei ollut aiemmin voittanut Suomen cupia tai mestaruutta.

KrP nousi pääsarjatasolle vuonna 2008, josta matka Suomen kärkikahinoihin kesti kymmenisen vuotta. SM-hopeat 2022 ja 2023 sekä cup-hopeat 2020 ja 2021 maalasivat ikuisen kakkosen kuvaa.

Viime keväänä joukkue johti liigan loppuottelusarjassa Turun Palloseuraa 3–1, kunnes hävisi kolme peliä peräkkäin. Päävalmentaja Janne Kainulainen paljasti, että tappio otti todella koville.

– Kesästä asti korvienväli ollut ihan tukossa ja haavat olleet todella syvät. Uskon, että tämä vapauttaa, kun ei tarvitse enää pakottaa.

– Olemme katsoneet videota viime vuoden seiskapelin jatkoerästä. Meillä oli menossa syöttö takatolpalle tyhjälle äijälle, mutta pallo osuu veskarin kenkään, kapteeni Joona Rantala taustoitti.

"Jänne ei ole kestänyt"

KrP:n Joonatan Kovanen iski finaalin avauserässä 1–0-alkutahdit, jonka jälkeen pelattiin yli puoli tuntia maaleitta. Molemmat kävivät johdossa päätöserässä, ja SPV:n Jukka-Pekka Pelto-Arvon hattutemppu pakotti ratkaisun jatkoerään.

Rantala koki, että kokemus oli valttia.

– Olimme päässeet harjoittelemaan voittamista. Luulen, että se on kasvattanut meitä, vaikka toki isot ottelut ovat aina pienestä kiinni.

Seuran puheenjohtaja Marko Salmela kertoi, että joukkue asetti kautensa tavoitteiksi kaksi suomalaista salibandymestaruutta. Kapteenin mielestä peliesityksissä on parannettavaa pudotuspelikevättä varten.

– Oli vähän outo tunne ensimmäisten hyppyjen jälkeen, kun tietää, että isompi tavoite on vielä keväällä. Meille tulee vielä aika paljon rikkinäisiä hetkiä. Jänne ei ole kestänyt ehjää kuuttakymppiä, Rantala sanoi.

Suomen cup -tapahtuma päättyy sunnuntaina naisten loppuotteluun. Liigan kärkijoukkueet Tampereen Classic ja TPS lunastivat siihen paikkansa lauantain välieristä.

Lue myös:

    Uusimmat