Ikivanha autoennätys meni viimein rikki Norjassa – oli Kuplavolkkarin hallussa yli puoli vuosisataa

Tältä näyttää Suomeen saapunut Tesla Model Y 1:43
Tältä näyttää Tesla Model Y.

Tesla on rikkonut Norjassa yli 50 vuotta vanhan ennätyksen, kun Model Y:stä tuli ennen joulua maan kaikkien aikojen myydyin auto vuosittaisella myyntimäärällä mitattuna.

Yksikään auto ei ole saavuttanut Norjassa vastaavaa suosiota kuin Volkswagen Beetle 1960-luvun lopulla – ennen kuin nyt.

Norjan tämän vuoden ylivoimaisesti myydyin uusi auto on Tesla Model Y, jota oli jouluun mennessä ensirekisteröity 16 921 kappaletta. Edellisen kerran tällaisia lukemia on nähty silloin, kun Volkswagen Beetleä eli Kuplaa lyötiin kilpien väliin 16 699 kappaletta vuonna 1969.

Tesla twiittasi ennätyksen rikkoontuneen 22. joulukuuta. Koska vuotta on yhä jäljellä, ei lopullisia ennätyslukemia vielä päästä lyömään kirjoihin.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Teslan suosikkimallin markkinaosuus on ollut tänä vuonna täysin murskaavasti lähes 10 prosenttia kaikista ensirekisteröinneistä. Ei siis koko Teslan, vaan pelkän Model Y:n.

Norjan seuraavaksi myydyimmät autot Model Y:n jälkeen ovat nekin täyssähköautoja, sillä kakkospaikalta löytyy Volkswagen ID.4 (11 000 autoa) ja kolmostilalta Skoda Enyaq (7 500 autoa).

Suomessa Tesla Model Y:tä oli tänä vuonna myyty marraskuun loppuun mennessä 789 kappaletta.

Lue myös:

    Uusimmat