Ikimuistoinen debyytti! Maalinteossa onnistunut Leijonat-vahti avasi unohtumatonta temppuaan – "Aika ihanteellinen paikka"

Leijonien paidassa ensimmäisen ottelunsa lauantaina pelannut Frans Tuohimaa kruunasi debyyttinsä upeasti onnistumalla myös maalinteossa.

Pikakutsulla loukkaantuneen Jussi Olkinuoran paikkaajaksi aikaisemmin tällä viikolla hälytetty Tuohimaa pääsi ensimmäistä kertaa tolppien väliin Leijonien paidassa Ruotsia vastaan. 31 kertaa kiekon tielle ehtinyt Tuohimaa pääsi heti alusta alkaen peliin hyvin mukaan.

– Hieno peli. Itselle tietysti ensimmäinen maaottelu, aika hyvä lataus oli päällä. Tuntui, että pääsi heti peliin sisään ensimmäisessä erässä. Sitä kautta aika hyvärytminen peli ja pelattiin joukkueenakin tosi hyvin, Tuohimaa summaa debyyttiään MTV Urheilulle puhelimitse.

Lauantaina pelattu ottelu oli sinällään poikkeuksellinen, kun se alkoi kello 11.00 paikallista aikaa (kello 10.00 Suomen aikaa). Tuohimaa pyrki valmistautumaan otteluun kuitenkin saman kaavan mukaan, vaikka alkamisaika olikin erikoinen.

– Ei siinä mitään poppakonsteja ole. Meillä oli seitsemältä paikallista aikaa aamupala, siitä hereille, suihkuun ja tankkaamaan. Yritin vain ihan omilla rutiineilla valmistautua, kun silloin se henkinen tila on paras, Tuohimaa kertaa.

Tuohimaan mahtava debyytti sai upean kruununsa ottelun loppuhetkillä, kun hän onnistui iskemään kiekon Ruotsin tyhjänä ammottavaan maaliin. Tuohimaa huomasi hyvissä ajoin tilaisuutensa koittaneen.

– Näin heti, kun kiekko tuli keskialueelta kohti, että on hyvin aikaa. Pääsin hyvin asettelemaan ja tiesin, että on turvallinen johto muutenkin. Tuo on aika ihanteellinen paikka yrittää sitä. Hienoa, että meni sisään, Tuohimaa toteaa.

Leijonat päättää Venäjän EHT-turnauksen sunnuntaina isäntämaata vastaan valtavalla stadionilla. Päätöstä pelaavasta maalivahdista ei Tuohimaan mukaan ole vielä tehty.

– Kaikki otetaan vastaan. Hieno tapahtuma tulee joka tapauksessa olemaan, Tuohimaa povaa.

Lue myös:

    Uusimmat