Ikea lopettaa energiansäästölamppujen myynnin – syynä energian säästö

Tavaratalojätti Ikea on ilmoittanut lopettavansa halogeeni- ja energiansäästölamppujen myynnin maailmanlaajuisesti. Myynti loppuu elokuun viimeisenä päivänä.

– Haluamme auttaa asiakkaitamme säästämään energiaa, rahaa ja vähentämään hiilidioksidipäästöjä, sanoo Ikean viestintäasiantuntija Annika Stubbe.

LED-lamput käyttävät noin 85 prosenttia vähemmän energiaa ja sen käyttöikä on jopa 25-kertainen perinteisiin valonlähteisiin verrattuna, Ikeasta kerrotaan.

Ei näy hinnoissa

Stubben mukaan osa myymälöistä on myynyt varastonsa jo loppuun, mutta joistain tavarataloista tuotteita saattaa vielä löytyä.

Halogeeni- ja energiansäästölamppujen myynnin loppuminen ei suoraan vaikuta LED-lamppujen hintoihin. Stubbe kertoo LED-lamppujen hintojen laskeneen huomattavasti viime vuosina.

– Tällä hetkellä emme odota vaihdoksen vaikuttavan hintoihin, mutta pyrimme aina tarjoamaan asiakkaillemme mahdollisimman edullisen tuotteen.

Stubben mukaan kestävä kehitys on keskeinen osa Ikean brändiä.

– Kaikkien tuotteidemme tulee noudattaa suunnitteluperiaatteitamme, joiden mukaan jokaisen tuotteen tulee olla hyvännäköinen, toimiva, laadukas sekä kestävän kehityksen mukainen, Stubbe kertoo.

Euroopan Unionin halogeenilamppuja koskeva myyntikielto astuu voimaan vuonna 2018.

Lue myös:

    Uusimmat