Iivo Niskanen jossitteli Ylelle – näky Kläbosta veti happamaksi: "Vähän kaivelee"

Iivo Niskanen jossitteli väline-eroilla jäätyään kakkoseksi Norjan Johannes Hösflot Kläbon takana Falunissa lauantaina. 

Niskanen hävisi Kläbolle 22,1 sekuntia. Norjalaistähti repäisi huiman eron kahden kilometrin aikana kisan puolimatkan kohdalla, mikä ei jäänyt Niskaselta huomaamatta. 

– Olihan tuo punaisen puolen suora lasku, mitä Nyengetin kanssa katsottiin monitorista maalissa, niin Kläbo jätti siinä meitä 14 sekuntia. On siellä aika iso ero tuollaiseen pätkään, jossa ei hirveästi tarvitse muuta kuin olla kyykyssä, Niskanen kommentoi Ylen tv-haastattelussa. 

Norjalainen Martin Löwström Nyenget oli kolmas, 1,9 sekuntia Niskaselle hävinneenä. 

Niskanen oli testannut suksiaan joukkuetoveri Emil Liekarin kanssa, ja lainannut toista pariaan Liekarille, joka oli 21:s. Niskanen hieman jossitteli olisiko hänen sittenkin pitänyt käyttää lainaksi antamaansa paria.  

Suomalaistähti totesi Ylelle, että hiihto tuntui hyvältä ja jaksavalta, mutta ei ollut "sataprosenttisen tyytyväinen tällä kertaa". Jossittelulle jäi sijaa.  

– Kläbo on tällä hetkellä varmaan paremmassa kunnossa kuin ikinä. Ihan ok, mutta vähän kuitenkin kaivelee, Niskanen summasi. 

Kläbo on voittanut kuusi kilpailua putkeen maailmancupissa, mutta on jäämässä kokonaiskisassa kakkoseksi maanmiehensä Harald Östberg Amundsenin takana. 

Maailmancup-kausi huipentuu 20 kilometrin vapaan yhteislähtökisoihin sunnuntaina. Naiset starttaavat kello 12.00, miehet kello 15.15. 

Lue myös:

    Uusimmat