Iisalmelaisnuorten kuolemaan ei liity rikosta – kävelivät itse heidän kohtalokseen koitunutta Paloisvirtaa kohti: "Kyllä se minusta on poissuljettu"

1:12
Iisalmen hukkumistapauksessa yksi mysteeri nousee ylitse muiden: miksi nuoret hukkuivat?

Iisalmen Paloisvirrasta perjantaina kuolleina löydettyjen nuorten tapaus saattaa jäädä ikuiseksi mysteeriksi, mikäli poliisi ei saa enempää havaintoja nuorten viimeisimmistä liikkeistä. Ruumiinavaus vahvisti poliisin aiempia oletuksia.

Poliisin tiedossa on, että 20-vuotiaat ja toisensa entuudestaan tunteneet mies ja nainen viettivät uudenvuodenaaton iltaa Iisalmen keskustassa Savonkadulla sijaitsevassa Bar Cavessa.

Nuoret tallentuivat valvontakemroihin

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Veli Pallonen Itä-Suomen poliisista kertoo, että nuoret on nähty Savonkadulla todistettavasti viimeistä kertaa. Tämä on vahvistettu silminnäkijähavaintojen lisäksi kadulla sijaitsevien valvontakameroiden tallenteista.

Poliisi ei ole Pallosen mukaan saanut lisähavaintoja nuorten viimehetkien liikkeistä, minkä vuoksi poliisilla ei ole yhtä selkeää skenaariota tapahtumien kulusta – nuorten hukkumiselle voi olla lukuisia mahdollisia syitä. Valvontakameranauhat kuitenkin todistavat, että nuoripari on itse kävellyt Paloisvirran suuntaan.

– Useammassa kamerassa näkyy, että he kävelevät siihen suuntaan, Pallonen vahvistaa MTV Uutisille.

Aiemmin mediassakin on spekuloitu, olisivatko nuoret olleet Paloisvirran rannassa ihastelemassa ilotulitusta, sillä tapahtumapaikka kerrotaan olleen ilotulitteiden ampujien suosiossa. Pallonen ei kuitenkaan tämänhetkisten tietojen pohjalta usko, että ilotulitteiden räiske olisi vetänyt nuoria puoleensa ennen traagisia tapahtumia.

– Kyllä se minusta on poissuljettu. Tietysti onhan yksityishenkilöitä, jotka ampuivat raketteja myöhemmin, mutta kaupungin järjestämä ilotulitus oli aikaisemmin, Pallonen perustelee.

Ruumiinavaus vahvisti kuolinsyyn

Kun iisalmelaisnuoret katosivat uudenvuodenyönä, poliisi ei voinut poissulkea rikoksen mahdollisuutta. Nuorten ruumiille on nyt Pallosen mukaan suoritettu oikeuslääketieteellinen ruumiinavaus, jonka mukaan rikokseen viittaavia seikkoja ei ole ainakaan toistaiseksi olemassa.

Ruumiinavaus myös vahvisti nuorten kuolinsyyn, joka Pallosen mukaan näyttäisi olevan hukkuminen. Vielä tässä vaiheessa ei kuitenkaan osata varmaksi sanoa, milloin nuoret olivat kuolleet.

– Olemme saaneet vain alustavan lausunnon oikeuslääkäriltä, ettei ole ulkoisen väkivallan merkkejä, eikä mikään muukaan viittaa siihen, että olisi tapahtunut rikosta.

Tapauksen aktiivinen tutkinta on päättynyt

Pallosen mukaan tapauksen aktiivinen selvittäminen ja tutkiminen on päättynyt. Poliisi kuitenkin ottaa edelleen vastaan silminnäkijähavaintoja nuorten liikkeisiin liittyen, sillä jokainen tapaukseen liittyvä vihje ja havainto tullaan tarkistamaan.

– Kun saadaan virallinen oikeuslääkärin lausunto, katostaan, mitä se pitää sisällään. Tällä hetkellä suurin paino on siinä, että kyseessä on tavallinen kuolemansyyselvittäminen, Pallonen kertaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja