Uutta tietoa Iisalmessa hukkuneiden nuorten tapauksesta: Nuoret olivat vasta alkaneet tapailla, toinen nuorista varusmies – "Molemmat ovat olleet päihtyneitä tapahtumahetkellä"

1:12

Kuolleena löydetyt iisalmelaisnuoret tunsivat toisensa entuudestaan. Poliisi voi kuitenkin tässä vaiheessa tutkintaa vain spekuloida, miten alkoholia nauttineet nuoret olivat päätyneet hyiseen veteen.

Uudenvuodenyönä kadonneet 20-vuotiaat iisalmelaisnuoret löydettiin eilen kuolleina Iisalmen Paloisvirrasta. Tällä hetkellä tapaukseen ei epäillä liittyvän rikosta.

– Ensi viikolla ruumiit menevät oikeuslääketieteelliseen ruumiinavaukseen, minkä jälkeen selviää näiden hukkuneina löytyvien kuolinsyy ja sitten tehdään uudet johtopäätökset, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Veli Pallonen Itä-Suomen poliisilaitokselta avaa tutkinnan tämänhetkistä tilannetta.

"Syy saattaa jäädä kokonaan arvoitukseksi"

Poliisi on saanut nuorten liikkeistä jonkin verran vihjeitä, joiden avulla nuorten jäljille lopulta päästiin. Pallonen tarkentaa, että silminnäkijähavainnot ovat liittyneet nuorten liikkeisiin Iisalmen keskustan alueella sekä keskustassa sijaitsevassa ravintolassa.

Tämän vuoksi poliisi ei toistaiseksi osaa sanoa, miksi ja miten nuoret päätyivät Iisalmen halki virtaavaan Paloisvirtaan.

– Jos uusia silminnäkijöitä ei ilmoittaudu, syy saattaa jäädä kokonaan arvoitukseksi.

Tällä hetkellä epäillään, että alkoholilla olisi ollut vaikutusta tapahtuneeseen.

– Sanotaan näin päin, että molemmat ovat olleet alkoholista päihtyneitä, Pallonen muotoilee.

Joki oli osittain jäässä

Pallosen mukaan Paloisvirta oli tapahtumahetkellä osittain jäässä. Hänen arvionsa mukaan jää olisi joiltakin osin kannatellut jopa ihmisen painoa, mutta joen yli käveleminen tuskin olisi ollut mahdollista.

– Olemme vain arvailleet, että he olisivat olleet kotimatkalla ja olisivat yrittäneet oikaista joen yli, Pallonen spekuloi.

Iltalehden haastattelema paikallinen arveli, että tapahtumapaikka voisi olla myös ilotulitteiden ampujien suosiossa.

Kaksikko tunsi toisensa

Pallonen vahvistaa, että nuoren naisen lisäksi Paloisvirrasta löydettiin hukkunut varusmies. Tutkinnanjohtaja paljastaa, että kyseessä ei ollut pariskunta, vaikkakin kaksikko tunsi toisensa entuudestaan.

– Ei ole pariskunta, vaan olisiko siinä ilmeisesti ollut tilanne, jossa seurustelu oli vasta alkuvaiheilla.

Tässä vaiheessa tutkintaa ei osata sanoa, oliko kaksikon välillä riitaa, joka olisi johtanut murheelliseen suru-uutiseen.

– Sellaista ei ole tullut esille – voihan se olla, että myöhemmin tällainen tulee esille, Pallonen sanoo.

Poliisin mukaan viimeiset havainnot nuorista tehtiin uudenvuodenyönä puolen yön aikoihin. Tämän jälkeen heitä ei ole nähty eikä heihin ole saatu yhteyttä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja