IIHF maalailee jo kauhukuvia Leijonien seuraavasta MM-ottelusta – "Voi ei!"

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF julkaisi maanantaina MM-kisojen ensimmäisen power rankinginsa. IIHF naljailee listauksessaan niin Leijonille, Ruotsille, Tshekille kuin Kanadallekin.

Latviassa pelattavat MM-kisat polkaistiin viikonloppuna kunnolla käyntiin ja kaikki joukkueet ovat olleet kisakaukalossa jo kahdesti. IIHF:lla on ollut tapana julkaista MM-kisojen aikana useampia power ranking -listoja, jossa se listaa MM-kisojen voimasuhteita ja joukkueiden peliesityksiä paremmuusjärjestykseen.

Avausviikonloppu tarjosi jo lukuisia yllätyksiä. Ruotsi hävisi Tanskalle ja Valko-Venäjälle, Kanada hävisi Latvialle sekä USA:lle ja Suomi joutui taipumaan Kazakstanille. IIHF otti ilon irti yllätyksistä.

Leijonat löytyy IIHF:n listalta sijalta viisi. Listauksessa tartuttiin Suomen maalintekohaasteisiin maalaamalla kauhukuvia tiistaisen Norja-ottelun ylle.

– Voi ei! Me tulemme jäämään nollille Norjaa vastaan, IIHF kirjoittaa Suomen kohdalla.

Ruotsin karmiva MM-turnaus sai jatkoa sunnuntaina, kun se hävisi Valko-Venäjälle 0-1. IIHF:n listauksessa sijalle 15 jätetyn Ruotsin vanhat haavat revittiin tylysti auki. IIHF muisteli listauksessaan Ruotsin katastrofaalista puolivälierätappiota Valko-Venäjälle vuoden 2002 olympialaisissa.

– Pitäisikö meidän kertoa lapsillemme Salt Lakesta?

Katso koko listaus IIHF:n sivuilta.

Lue myös:

    Uusimmat