Ihotautilääkäri lähetyksessä: Tällaista suojakerrointa auringossa kannattaa käyttää

Ihotautilääkäri Susanna Virolainen kertoi Studio55.fi-lähetyksessä, minkälainen ihotyyppi suomalaisilla on ja millaisella suojakertoimella sitä kannattaa suojata.

Ihotautilääkäri Susanna Virolainen kehotti suojamaan ihoa vaatetuksen lisäksi aurinkovoiteilla. Hän neuvoi myös, millaista suojakerrointa kannattaa käyttää.

– Se riippuu oman ihon tyypistä. Ihotyypit voidaan karkeasti jakaa neljään ryhmään. Ykkönen ei rusketu ikinä ja palaa aina. Nelonen ei ikinä pala ja aina ruskettuu. Suomalaiset ovat kakkos- ja kolmostyyppiä eli siltä väliltä, Virolainen selvitti.

Jos tietää palavansa helposti, täytyy käyttää korkeita suojakertoimia. Nykyään suojakertoimet jaetaan matalan, keskikorkean ja korkean asteen kertoimiin. Tällöin suojakerroin 50 toimii loistavasti herkästi palavaiselle.

– Toki ei pidä luottaa siihen, että jos aamulla laittaa suojavoidetta, niin se kestää koko päivän. Vaikka hikoilee ja käy uimassa. Sitä täytyy muistaa lisätä, Virolainen huomautti.

Jos ei pala helposti ja oleilee kotimaassa, keskikorkea suojakerroin riittää loistavasti. Täytyy tietää oma ihotyyppinsä ja mihin tarvitsee voidetta, etelän aurinkoon vai tänne Suomeen.

– On hyvä liikkua ulkona auringossa aamulla, aamupäivällä. Kun kello tulee 12, on hyvä vetäytyä sisätiloihin ja vähän lounastaa ja nauttia elämästä sisätiloissa. Iltapäivästä, kahden, kolmen maissa, voi lähteä uudelleen nauttimaan kesästä ja auringosta, Virolainen neuvoi.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän lähetyksestä, mitä neuvoja Virolainen antoi aurinkoihottuman hoitoon.

Lue myös:

    Uusimmat