Iholla-sarja kiinnostaa suomalaisia: "Kukapa ei haluaisi kurkata jonkun toisen elämään?"

AVA kysyi lukijoiltaan, aikovatko he seurata maanantaina alkanutta Iholla-sarjaa ja jos aikovat, niin mikä sarjassa koukuttaa. Ota selvää, mikä suositussa sarjassa kiehtoo!

Viime vuonna puheenaiheeksi noussut Iholla-sarja saavutti suursuosion ja viime maanantaina starttasi sarjan toinen tuotantokausi, jossa viisi naista – Marketta, Sanni, Venla, Johanna ja Claudia – kuvaavat omaa elämäänsä. AVAn lukijat vastasivat kyselyyn ja kertoivat kuinka paljon – tai kuinka vähän – uskovat seuraavansa sarjan toista tuotantokautta.

"Iholla on hyvää draamaa oikeista ihmisistä ja aidoista asioista."

Iholla-sivuston kyselyyn peräti 46 vastasi seuraavansa sarjan toista tuotantokautta päivittäin. Erityisesti ohjelman aitous ja mukaan lähteneiden naisten rohkeus kiehtoo vastaajia.

"Hurahdin sarjaan jo viime kaudella. Ehdottomasti seurattava tämäkin kausi."

"Viime vuoden perusteella sarja antaa puolen tunnin irtioton omasta elämästä ja arjesta. Unohdan kaiken muun samalla kun katson ja saan perspektiiviä omaan elämään ja sen ongelmiin. Se oli yksi päivän odotetuimpia hetkiä!"

"Minua kiinnostaa kamalasti Sannin tarina vanhoillislestadiolaisen-taustan takia, koska minullakin on sellainen. En ole koskaan tullut puhuneeksi ääneen elämäni suurimmasta erosta, ja odotan ehkä saavani jonkintasoista vertaistukea (ja uusia ajatuksia) näin televisio-ohjelman muodossa. Sannin takia tämä Iholla-kausi kiinnostanee monia vanhoillislestadiolaistaustaisia nuoria, jotka painivat tai ovat painineet saman asian parissa. Lisäksi Venla on tuttu radioaalloilta ja tietenkin minua kiinnostaa kurkistaa Venlan arkeen."

"Naisten maailma, aitous ja uusien, tuntemattomien ihmisten elämään tirkistely katsojan roolissa on erittäin mielenkiintoista."

"Edelliseen tuotantokauteen jäi koukkuun kun katsoi muutaman ensimmäisen jakson silkasta uteliaisuudesta. Todennäköisesti sarjaa seuraa sen takia kun haluaa nähdä kuuluuko muiden elämään saman kaltaisia ala- ja ylämäkiä kuin itsellä on. Sarjan naiset myös pohtivat syvällisiä asioita, mikä saa itsensäkin pohtimaan samankaltaisia asioita ja pystyy samaistumaan naisten elämään. Rohkeita ihmisiä!"

"Kukapa ei haluaisi kurkata jonkun toisen elämään hyvine ja huonoine puolineen eli ihan realistiseen sellaiseen. Sarjaa voi tarkkailla psykologisesti ja löytää myös samastumisen kohteita."

"Iholla on hyvää draamaa oikeista ihmisistä ja aidoista asioista."

"Sarja on paras tosi-tv-sarja pitkään aikaan. Aion seurata erityisesti Sannia."

"Koskettavia tarinoita. Kiva saada "vertaistukea" ts. huomata, että en ole yksin jonkun tietyn asian kanssa, vaan muillakin (naisilla) on kokemuksia ja tuntemuksia asiasta. Avartaa tapaani ajatella asioita, kun näkee, kuinka erilaisia me kaikki ollaan!"

"Yritän katsoa sarjaa säännöllisesti"

Vastaajista 29 prosenttia kertoi pyrkivänsä seuraamaan sarjaa säännöllisesti. Sarjan jaksot on nähtävissä jälkikäteen Katsomossa ja useat vastaajat kertoivatkin suunnitelmistaan seurata sarjaa jälkikäteen – useamman jakson kerrallaan.

"On upea seurata rohkeita suomalaisia naisia ja tavallisien ihmisten arkea ja todeta miten meille kaikille voi tapahtua kummallisia asioita."

"Mielenkiintoisia henkilöitä. Sanni ja Venla varsinkin."

"Jäin koukkuun viime vuonna."

"Katson yleensä useamman jakson kerrallaan netistä. Sopii aikatauluihin parhaiten."

"Mielenkiintoisinta mitä telkkarista tällä hetkellä tulee. Upeita, rohkeita naisia!"

"Tuntuu olevan mielenkiintoisempia henkilöitä kuin edellisellä tuotantokaudella."

"Yritän katsoa sarjaa säännöllisesti, mutta jos en kiireiltä ehdi joka ilta, katson useamman jakson kerralla. On mielenkiintoista seurata muiden "tavallisten" naisten elämää ja huomata heidän käyvän läpi samanlaisia asioita kuin itse. Iholla on koukuttava!"

"Monet asiat joita näiden ihmisten elämän kautta tulee esiin, koskettaa itseäkin tai ainakin voivat antaa ajateltavaa. Lisäksi voin saada uusia näkökulmia ja kenties joutua korjaamaan asennettani."

"Mielelläni katsoisin ohjelmaa"

Vastaajien joukkoon mahtui myös suomalaisia, jotka uskovat katsovansa sarjaa silloin tällöin. 15 prosenttia vastaajista aikoo katsoa sarjaa epäsäännöllisesti.

"Lestadiolaisena minua kiinnostaa nähdä ainakin Sannin elämästä kertovat jaksot."

"Katsoin ensimmäisen tuotantokauden, mutta en ole vielä varma jaksanko katsoa toisenkin."

"Tulee liian myöhään televisiosta, ja netistä jaksoja ei aina muista seurata. Mielelläni katsoisin ohjelmaa, mutta katseluaika on vähän niin ja näin."

"Kiinnostaa nähdä mitä siellä puhutaan lestadiolaisista ja voin sitten kysellä lestadiolaisilta jotka eivät katso televisiota, että mitä mieltä he ovat. Varmasti ollaan sielläkin tietoisia asiasta ja katsovat joka jakson tarkemmin kuin muut. Hauskaa tulee."

"Elän mieluiten omaani, en muiden elämää"

Kyselyyn vastanneista 10 prosenttia kertoi, ettei aio seurata Iholla-sarjaa. Syyksi tähän suurin osa mainitsi sen, ettei muiden ihmisten arjen seuraaminen yksinkertaisesti kiinnosta.

"Elän omaa elämääni, en seuraa muiden."

"Elän mieluiten omaani, en muiden elämää! Lisäksi tosi-tv ei yksinkertaisesti kiinnosta."

"Ei todellakaan kiinnosta mitä toiset ihmiset tekevät. Oma elämäni on tarpeeksi kiinnostavaa. Uteliaisuus ei kuulu hyveisiin."

"Ei kiinnosta toisten ihmisten yksityisasiat."

"Elämässäni on tarpeeksi mielenkiintoisia naisia ja heillä tarinoita ja ajatuksia. En tunne tarvetta kuunnella tuntemattomia ihmisiä. En myöskään ymmärrä miksi jakaa oma elämä television kautta."

Kyselyyn vastasi 1632 AVAlaista.

IHOLLA nähdään AVA-kanavalla 14. tammikuuta 2013 alkaen maanantaista torstaihin klo 22.


AVA

Kuvat: AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja