Ihanan suklainen cookiespullakranssi

Laita yhteen Pullataikina ja Suklaa Cookiestaikina. Ihana tuoksu ja herkullinen maku tekevät sinusta taatusti suositun. Suklaa Cookiespullasta voit tehdä myös pienempiä kierteitä paperi- tai muffinssivuokiin.

Ihanan suklainen cookiespullakranssi

  • 1 pkt Suklaa Cookiestaikinaa (400 g pakaste)
  • 1 pkt Pullataikinaa (600 g pakaste) tai puoli annosta pullataikinaa
  • Voiteluun: kananmunaa
  • Pinnalle: raesokeria

Valmista pullataikina itse alla olevan ohjeen mukaan. Yhteen kranssiin riittää puolet normaalista puolen litran pullataikina-annoksesta. Tai käytän valmiina pakastealtaasta saatavia pullataikinalevyjä. Kaaviloi kohonnut pullataikina n. 60 x 30 cm:n isoksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi, kuten korvapuusteja tehdessä.

Kaaviloi pullataikinalevyn päälle pehmeäksi sulaneet Suklaa Cookiestaikinalevyt, ohueksi ja yhtä suureksi levyksi kuin on pohja pullataikinasta. Kääri kerrostaikina rullalle kääretortun tapaan. Saksi rullaa reiluun puoleen väliin n. 1½ cm:n välein, mutta älä leikkaa rullasta viipaleita kokonaan irti.

Näin saat pulla-piparitaikinarullasta ison kranssin kääntelemällä rullasta osittain irti leikatut viipaleet vuorotellen eri suuntiin ja kiertämällä koko rullan ympyräksi. Voitele kohonnut kranssi munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista n. 190 asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 20-30 min.

Pullataikina

  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1-2 tl suolaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 muna
  • n. 15 dl puolikarkeita vehnäjauhoja (n. 1 kg)
  • n. 150 g voita tai margariinia

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta haluamasi muotoisia pullia. Kohota pullat kaksinkertaisiksi, voitele ne munalla ja koristele raesokerilla ennen paistamista.

Lue myös:

    Uusimmat