IFK:lta huima nousu Helsingissä, tehohyökkääjä teki näyttävän voittomaalin – Kärpät venytti sarjajohtonsa jo 20 pisteeseen

IFK nousi kahden maalin tappioasemasta 3-2-jatkoaikavoittoon asti Rauman Lukkoa vastaan Helsingissä.

Lukko meni ensimmäisessä erässä 1-0-johtoon, kun Nuorten Leijonien riveissä maailmanmestaruuden voittanut hyökkääjä Linus Nyman onnistui maalinteossa.

Toisessa erässä Lukon hyökkääjä Aaro Vidgren lisäsi raumalaisten johdon 2-0:aan.

IFK tuli kolmanteen erään vahvasti. Ensin hyökkääjä Juha Jääskä laukoi kiekon Lukko-maaliin ja toi joukkueensa maalin päähän.

Sitten erän puolivälin kohdilla Erik Thorell onnistui maalinteossa ja toi IFK:n 2-2-tasatilanteeseen.

Jatkoajalla IFK:n voittomaalin tehtaili hyökkääjä Joonas Rask. Rask harhautti Lukon puolustajan ja veivasi kiekon näyttävästi Lukko-maaliin.

Oulun Kärpät löi jauhot Ilveksen suuhun jo avauserässä, kun se haki kolme pistettä Tampereelta 4-1-lukemin.

Kärpät mätti ensimmäiseen erään kolme maalia. Ensin maalinteossa onnistui puolustaja Jani Hakanpää, sitten osui hyökkääjä Jasper Lindsten ja erän loppuhetkillä Hakanpää teki vielä illan toisen maalinsa ja vei Kärpät 3-0-johtoon.

Ilves tuli vahvasti toiseen erään ja pystyi aloittamaan kirinsä, kun hyökkääjä Eemeli Suomi onnistui maalinteossa.

Ilves ei kuitenkaan onnistunut enää maalinteossa päätöserässä, joten Kärpät otti 4-1-voiton, kun Ville Leskinen viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin. Voittonsa ansiosta Kärppien sarjajohto SM-liigan kärkipaikalla on jo 20 pistettä.

HPK voitti SaiPan, Jukurit kukisti Ässät

Hämeenlinnan Pallokerho palasi voittojen tielle SM-liigassa, kun se kukisti SaiPan 2-1-lukemin.

Ottelun avauserä oli maaliton, mutta toisessa erässä HPK onnistui maalinteossa. Hyökkääjä Niclas Lucenius laukoi suoraan syötöstä kiekon SaiPa-maalin verkon perukoille.

HPK lisäsi johtonsa 2-0:aan, kun joukkueen kultakypärä ja SM-liigan pistepörssin johtaja Teemu Turunen teki kolmannessa erässä HPK:lle 2-0-maalin.

SaiPa nousi kuitenkin vielä maalin päähän, kun puolustaja Erik Autio onnistui maalinteossa, mutta tämän lähemmäksi se ei päässyt. 

Näin ollen HPK otti voiton 2-1-lukemin.

Mikkelin Jukurit nousi kahdesti tappioasemasta tasatilanteeseen ja otti lopulta 3-2-voiton Ässien vieraana Porissa.

Ässät meni 1-0-johtoon toisessa erässä, kun Tuomas Huhtanen onnistui maalinteossa. Jukurit nousi hetkeä myöhemmin 1-1-tasatilanteeseen, kun venäläishyökkääjä Vadim Pereskokov onnistui maalinteossa.

Ässät teki 2-1-johtomaalin kolmannessa erässä, kun Jarno Kärki onnistui maalinteossa. Jukurit nousi kuitenkin tasoihin, kun Valtteri Hotakainen survoi maalin edestä 2-2-tasoitusmaalin.

Ottelu eteni jatkoajalle, jossa Jukurien voittomaalin teki Jesper Piitulainen.

 

Lue myös:

    Uusimmat