”Ideologinen työtön” Ossi syyttää mediaa virheellisistä väitteistä: ”Olen kyllä hakenut töitä”

"Ideologinen työtön"Ossi syyttää mediaa virheellisistä väitteistä 7:43

Ossi Nyman haluaa korjata Huomenta Suomessa joitain ”ideologisesta työttömyydestään” esitettyjä väitteitä, joita hän sanoo virheellisiksi. Hän on sanojensa mukaan kyllä hakenut töitä eikä pidä itseään työttömänä edes tällä hetkellä.

”Ideologiseksi työttömäksi” Helsingin Sanomien haastattelussa kutsuttu Ossi Nyman sanoo Huomenta Suomi -lähetyksessä, etteivät kaikki hänestä mediassa esitetyt väitteet pidä paikkaansa.

Hän kertoo, että on ensinnäkin hakenut töitä viime vuosien aikana.

– En ole saanut Työkkäristä ainuttakaan työpaikkatarjousta, vaan ainoastaan harjoitteluja, Nyman sanoo.

– Voisin ottaa vastaan sellaista työtä, joka tapahtuu aamulla ja kestää muutaman tunnin niin, että ehdin myös kirjoittaa ja jää vähän aikaa itselle.

Toisaalta Nyman ei miellä itseään työttömäksi vaan kirjailijaksi. Koko kohu syntyi romaanista, jota hän on työstänyt 13 vuotta.

– En ole mielestäni työtön, vaikka olenkin työttömyyskorvauksella joutunut elämään. Seuraava kirja on jo työn alla.

Nyman myöntää, etteivät kaikki puheet ideologisesta työttömyydestä ole kuitenkaan täysin tuulesta temmattuja. Maassa on paljon enemmän työttömiä kuin avoimia työpaikkoja ja kun joku jää kuitenkin ilman työtä, on Ossin mielestä parempi, että se on henkilö, jota työttömyys ei ahdista.

– Oon ihan tyytyväinen tilanteeseen ja pystyn elämään työttömänä. En jää toimettomaksi, Nyman selittää.

– Työ ei ole kaikki, mitä elämässä on, vaan sille täytyy keksiä muutakin sisältöä. Työtä ei ole enää tarjolla ja se vähenee koko ajan.

Koska työ vähenee, sen pitäisi Nymanin mukaan olla vapaaehtoista ja kansalaispalkka olisi hänen mukaansa hyvä tapa taata toimeentulo.

– Ihmiselle pitäisi antaa vapaus valita, meneekö töihin vai ei. Olemme maailman rikkaimpia valtioita, joten varmasti rahaa riittää.

Nymanin haastattelut ovat aiheuttaneet valtaisaa närkästystä ja somemyrskyn. Nyman myöntääkin pelkäävänsä haastattelujen vaikutuksia.

– Siitä olen peloissani, että muut työttömät nähdään näin. Ehkä se tulee tässä selväksi, että itse en kuulu niihin kunnon ihmisiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja