Ida Hulkko kauhoi hurjan Suomen ennätyksen – nousi kaikkien aikojen maailmantilaston kahdeksanneksi

Ida Hulkko saavutti torstaina Budapestissa ensimmäisen lajivoittonsa uinnin ISL-liigan kilpailussa. Hulkko voitti 50 metrin rintauinnin lyhyiden ratojen Suomen ennätysajalla 29,33, jolla hän nousi kaikkien aikojen maailmantilastossa kahdeksanneksi.

Hulkko ui matkan edellisen Suomen ennätyksen 29,45 ISL-liigassa pari viikkoa sitten.

–  SE:n parantaminen uudestaan ja maailmanlistan sija kahdeksan tuntuu huikealta. Onhan tämä ollut hieno vuosi, Hulkko kommentoi saavutusta Uimaliiton tiedotteessa.

Hulkko on uinut tänä vuonna myös pitkän radan Suomen ennätykset 50 ja 100 metrin rintauinnissa. Samalla hän rikkoi 100 metrillä Tokion olympialaisten A-tulosrajan.

Torstaina Hulkko kilpaili myös 200 metrin rintauinnissa ja Team Ironin sekaviestijoukkueessa. Hulkon aika 200 metrillä oli 2.26,43.

–  200 metriä oli todella raskas ja vaikea, joten oli tärkeää saada se nollattua ja keskittyä hetkeen. Koen, että onnistuin hyvin siinä, ja lähdin 50 metrille puhtaalta pöydältä, Hulkko kertasi kilpailupäivää.

Team Ironin joukkueessa kilpaileva Jenna Laukkanen oli 200 metrillä neljäs ajalla 2.21,87 ja 50 metrillä kolmas ajalla 29,82.

Kilpailut jatkuvat perjantaina. Suomalaiskaksikon on tarkoitus osallistua 100 metrin rintauintiin ja Laukkasen myös 100 metrin sekauintiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja