Iäkäs autokuski sai ehdollista ajettuaan naisen yli suojatiellä – uhrin poika kuuli äitinsä kuolemasta radiosta kesken työpäivän

Pohjois-Savon käräjäoikeus antoi viime viikolla tuomion tapauksessa, jossa tekohetkellä 81-vuotias mies ajoi suojatiellä iäkkään naisen ylitse.

Onnettomuus tapahtui Kuopiossa viime vuoden tammikuussa.

Kuljettaja oli ajanut sallittua nopeutta, mutta jostain syystä hän ei ollut havainnoinut suojatien reunalla ollutta naista riittävän tarkoin. Nainen jäi suojatiellä miehen auton alle.

Poliisi ei aluksi tiennyt kuka kuoli

Tapauksessa erityisen raskasta oli uhrin pojalle se, että ennen asian selviämistä hän kuuli siihen viittaavat tiedot mediasta.

Uhrin läheiset olivat olleet huolissaan, kun he eivät saaneet naista puhelimella kiinni. Mies oli yrittänyt selvittää asiaa esimerkiksi hätäkeskuksesta, poliisilta ja sisaruksiltaan.

– [Mies] oli kuullut vanhemman naishenkilön jääneen auton alle Tasavallankadulla kesken työvuoronsa taksinkuljettajana, oikeuden tuomiosta selviää.

Mies kävi tunnistamassa äitinsä ruumishuoneella

Tieto tuli tätä kautta, koska onnettomuuden tapahduttua aamupäivällä poliisi etsi julkisesti tiedotusvälineissä tietoa onnettomuuden uhrista, jolla ei ollut mukanaan tunnistamista helpottavia asiakirjoja.

Naisen omaiset tunnistivat tuntomerkeistä naisen kuulostavan heidän tuntemaltaan naiselta. Mies oli lopulta käynyt tunnistamassa uhrin ruumishuoneella.

– Yliajon julkinen selvittäminen oli omiaan lisäämään asianomistajien kokemaa järkytystä, uhrin omaisten korvausvaatimuksessa kerrottiin.

Oikeus tuomitsi vuonna 1936 syntyneen miehen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta 3 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Läheisille ei maksettu kärsimys- tai muita korvauksia. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Juttua korjattu 10.7. kello 9.29: Miehen tuomio eli ehdollinen, kuten otsikossa kerrottiin. Tuomion laatu korjattiin tekstiin, jossa se oli kirjoitettu virheellisesti ehdottomaksi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja