Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Hyytelön perusohje

Julkaistu 14.06.2001 17:02

Marja-Riitta kyseli minttuhyytelön reseptiä. Homma ei kotikeittiössä olekaan aivan niin yksinkertainen kuin voisi kuvitella. Hyytyvään nesteeseen lisätty hienonnettu minttu tahtoo painovoiman vaikutuksesta laskeutua purnukan pohjalle. Tämän voi estää, lisäämällä hienonnettu minttu jo lähes hyytyneeseen hyytelöön. Mintunlehdet on hyvä ryöpätä ennen hyytelöön lisäämistä (eli kastaa kiehuvassa vedessä ja jäähdyttää lähes välittömästi kylmällä vedellä). Näin voidaan varmistua hyytelön säilyvyydestä.

Hyytelön perusohje

purkkeja ja purnukoita
purkkeja ja purnukoitaCopyright Alma Media Oyj 2000

1 l mehua
750- 800 g (9-12 dl) sokeria

Mittaa sokeriton mehu kattilaan sekoittamatta ja kuumenna se kiehuvaksi. Sekoita sokeri vähitellen joukkoon. Keitä sekoittamatta noin 10 - 15 minuuttia. Tee hyytelökoe. Jos hyytelö ei 20 minuutin keittämisen jälkeen hyydy, ota avuksi hyytelöitymisaine, esim. pektiini. Tölkitä puhtaisiin, kuumiin tölkkeihin ja sulje heti. Jäähdytä ja vie kylmään.

Hyytelökoe: Tiputa ruokalusikallinen keitosta kylmälle lautaselle ja jäähdytä jääkaapissa. Vedä lusikalla vako mehun keskelle. Jos vako ei umpeudu, hyytelö on valmista.
Tai: Ota keitosta kuivaan lusikkaan ja kokeile pisaroiden putoamista. Kun viimeiset pisarat putoavat raskaasti, hyytelö on valmis. Lopullisesti hyytelö hyytyy vasta jäähtyessään.

Minttuhyytelöä valmistettaessa keitetään mintunoksia vedessä ja annetaan liota niin, että saadaan riittävän voimakas lopputulos. Minttuhyytelön valmistamisessa on pektiinin lisääminen välttämätöntä. Pektiiniä on valmiina esim. hyytelö- ja hillosokereissa.

Yleisesti hyytelön valmistukseen sopivat parhaiten runsaasti pektiiniä sisältävät, happamat marjat ja hedelmät. Pektiinipitoisuus on suurin vähän raaoissa ja juuri kypsyneissä marjoissa ja hedelmissä. Herukat, puolukat, karpalot, pihlajanmarjat ja omenat ovat happamuutensa ansiosta erityisen hyviä hyytelöaineksia. Hyytelö onnistuu parhaiten keitetystä mehusta. Hyytelön keittoaika riippuu marjojen kypsyysasteesta, happamuudesta, pektiinipitoisuudesta ja sokerin määrästä (9-12 dl/l mehua).

Lisää aiheesta:

Ikäraja 100 vuotta – näiden teräsmiesten kuntopiiriin ei kuka tahansa pääseBorrelioosiennätys uusiksi – eniten raportoituja tapauksia yllättävään aikaan: "On syytä yhä suojautua"Kanaruokien ehdoton klassikko valmistuu superhelposti: "Ei voi kauhean pahasti epäonnistua"Suomalainen donitsiketju vakavissa vaikeuksissa "Tofupervoilu" teki paluun – K-kaupoissa näkyy nyt selkeä proteiini-ilmiöOvatko ihmiset olleet aina väsyneitä? Tutkija: Uupumus ei ole vain nykyajan vitsaus
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:50
    Vanhukset

    Ikäraja 100 vuotta – näiden teräsmiesten kuntopiiriin ei kuka tahansa pääse

  • 17:30
    Punkit

    Borrelioosiennätys uusiksi – eniten raportoituja tapauksia yllättävään aikaan: "On syytä yhä suojautua"

  • 17:24
    Arkiruoka

    Kanaruokien ehdoton klassikko valmistuu superhelposti: "Ei voi kauhean pahasti epäonnistua"

  • 10:15
    Ruoka

    Suomalainen donitsiketju vakavissa vaikeuksissa

  • 08:20
    Ruoka

    "Tofupervoilu" teki paluun – K-kaupoissa näkyy nyt selkeä proteiini-ilmiö