Hyytävä video: Maaritin koira aavisti heti, että jokin on pielessä kesämökillä – lopulta kuokkavieras paljasti itsensä

Hyytävä video: Maarit oli mökiltä poissa kaksi viikkoa mutta koiranruoka oli kadonnut – lopulta kuokkavieras paljasti itsensä 0:50
Saimaan hirsimökkiin asettui taloksi myrkyllinen kuokkavieras

Kiemurteleva kuokkavieras aiheutti Maaritille ja tämän koiralle sydämentykytyksiä Sulkavalla. 

Maarit Hannele palasi kesäkuussa mökilleen Sulkavalle ja ihmetteli, miksi mökkiin tottunut kiinanharjakoira käyttäytyi sisällä omituisesti. Pieni lemmikki oli pelokkaan oloinen ja nuuhki kenkätelineen alle. Lattian läheisyydestä alkoi pian kuulua selvää suhinaa, ja Maarit arvasi talossa majailevan käärme.  

– Näin kyyn luikertelevan takan liepeillä. Nukuin sen yön saunatuvalla, Maarit kertoo.

Palattuaan mökille seuraavana aamuna, käärme oli edelleen näkösällä takan vierustalla. Silloin Maarit tarttui puhelimeen ja alkoi kuvata kyytä. Videolla kuuluu, miten hätääntynyt nainen huutaa lemmikkiään pysymään kaukana tunkeilijasta.

– Olihan se hurja tilanne.

Maarit itse ei pelännyt käärmeitä, mutta oli huolestunut pienen lemmikkinsä takia.

– En rupea kesälomaani viettämään käärmeen kanssa samassa mökissä, niin kutsuin pelastuslaitoksen paikalle.

Kyy oli viimeksi nähty tulisijan läheisyydessä, joten Pelastuslaitos rymisteli aikansa takan edustalla. Kova melu oli tarpeeksi pelästyttämään käärmeen takaisin ulos samaa reittiä kuin se oli tullutkin. Kyy ujuttautui lattianrakosesta perustuksien kautta hirsimökin alle ja takapihalle.  

Koiranruoka katosi

Kyyn vierailu oli Maaritin mukaan hyvin poikkeuksellinen sattumus monin tavoin. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun nainen oli nähnyt kyyn Sulkavan mökin läheisyydessä. Maarit arvelee, että käärme oli etsinyt asunnosta viileää suojaa kovilta helteiltä.

Jälkikäteen mökin omistaja huomasi, että myös koiranruokakuppiin jätetty kuivamuona oli poissa. Maarit epäili, että kyy olisi napostellut kuivamuonat parin viikon aikana. Korkeasaaren eläintenhoitaja Timo Paasikunnas pitää kuitenkin teoriaa epätodennäköisenä.

Paasikunnas arvelee, että tontilla asuu jyrsijöitä, jotka ovat syöneet koirannappulat, ja houkutelleet matelijan paikalle.

Lue myös: Espoolaismies unohti ulko-ovensa auki ja kohtasi aamuyöllä makuuhuoneessaan pahimman painajaisensa: ”Se on ollut talossa yli viikon"

Lue myös:

    Uusimmat