Mainos

Hyytävä aamu edessä, lumimyräkkä lähestyy

Sää muuttuu nopeasti takaisin talviseksi koko maassa viikonloppuna. Lumimyräkkä huonontaa ajokeliä maan länsi- ja eteläosassa.

Yö on kylmä koko maassa. Lauantaiaamuna lämpötilat ovat maan etelä- ja keskiosassa -15…-25 asteessa, Itä-Lapissa voi olla jopa -30 astetta.

Aamupäivä on vielä aurinkoinen lähes koko maassa. Pilvisyys kuitenkin lisääntyy päivän aikana lännestä alkaen. Lämpötilat ovat iltapäivällä -5…-15 asteessa, lauhinta on länsirannikolla. Tuuli voimistuu päivän mittaan ja lisää pakkasen purevuutta.

Lumimyräkkä saapuu länsirannikolle lauantaina iltapäivällä.

– Lumisateet leviävät maan länsi- ja eteläosaan illan ja yön aikana ja ajokeli muuttuu huonoksi. Lunta voi kinostua aamuun mennessä 10-20 senttimetriä, eniten sataa lounaassa ja etelässä, ennustaa MTV3:n meteorologi Miina Manninen.

Sateita tulee suunnilleen Kokkola-Savonlinna-linjan länsipuolella. Tuuli on myräkässä kovaa ja läntisillä merialueilla voidaan käydä myrskylukemissa. Pohjoisessa lauantaipäivä on poutainen ja aurinkoinen.

Sää poutaantuu sunnuntaiaamuun mennessä lännessä ja etelässä, mutta ajokeli on edelleen monin paikoin huono. Pyryn jälkeen aurinko paistaa ajoittain koko maassa. Lämpötilat ovat päivällä lauantain kaltaisia.

Lumimyräkän ennustetta voi seurata MTV3:n sääsivuston sadetutkasta. Sivustolla on lisäksi muun muassa paikkakuntakohtaisia ennusteita, tiesää ja kelikamerat.

Katso perjantaista sunnuntaille ulottuvat alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.