Hyvinvointialue aloittaa yt-neuvottelut – 70 työpaikkaa vaarassa Keski-Uudellamaalla

Taustalla on hyvinvointialueen tuottavuus- ja taloudellisuusohjelma, joka sisältää 14 miljoonan euron henkilöstösäästöt vuoden 2026 loppuun mennessä.

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote) aloittaa yt- eli yhteistoimintaneuvottelut, hyvinvointialue kertoo tiedotteessaan.

Keusoten mukaan neuvotteluissa irtisanotaan enintään 70 työntekijää tai viranhaltijaa. Osa-aikaistettavien enimmäismäärä on 30 ihmistä.

Tiedotteen mukaan lomautuksia ei ole toistaiseksi suunnitteilla, mutta jos vuoden 2026 tilinpäätösennuste näyttää negatiiviselta, lomautustarvetta arvioidaan uudelleen. Yt-neuvottelujen on määrä päättyä toukokuun lopussa.

Neuvottelujen taustalla on hyvinvointialueen alijäämä, jota Keusote yrittää kuroa umpeen 63 miljoonan euron säästöihin tähtäävällä tuottavuus- ja taloudellisuusohjelmalla.

Valtiovarainministeriö on edellyttänyt ohjelman laatimista, jotta hyvinvointialueen alijäämä saataisiin katettua rahoituslain mukaisesti vuoden 2026 loppuun mennessä, tiedotteessa sanotaan.

Vähennyksiä lähinnä hallintoon

Ohjelma sisältää 14 miljoonan euron säästöt henkilöstökustannuksista vuoden 2026 loppuun mennessä. Tämä tarkoittaa hyvinvointialueen mukaan laskennallisesti noin 150 henkilötyövuoden vähentämistä.

Vähennyksiä ei tavoitella sosiaali- ja terveydenhuollon ammattitehtävissä olevaan henkilöstöön vaan pääasiassa hallinnollisia tehtäviä tekevään henkilöstöön, tiedotteessa sanotaan.

Hyvinvointialueen tuottavuus- ja taloudellisuusohjelma sisältää suorien säästöjen lisäksi myös muita toimia, kuten kehittämishankkeita ja tulojen lisäämistä.

Lue myös:

    Uusimmat