Mainos

Hyvinkään sankaripoliisin tukijuhlassa yllätysvieras – unohtumaton lahja presidentiltä

Hyvinkään Urheilupuistossa pelattu hyväntekeväisyysottelu ammuskelussa reilut kolme vuotta sitten haavoittuneen poliisin puolesta keräsi tänään suuren yleisön.

Lämminhenkistä jalkapallo-ottelua oli seuraamassa äskettäin sairaalasta päässyt poliisikonstaapeli Heidi Foxell, ja myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Tunnelma urheilupuistossa oli käsin kosketeltavan lämmin ja tiivis. Kentälle asteli hyvinkääläisten joukkueet: Bulletproof All Stars ja HJK:n joukkue, jossa pelasi legendoja kuten Aki Riihilahti, Shefki Kuqi, Atik Ismail ja Mikael Forssell sekä monia nuoria lupaavia naispelaajia.  

Pelin lisäksi tapahtumassa esiintyi artisteja kuten Diandra. Ja kun ennen ottelun alkua äänentoistolaitteista kajahti kappale You'll Never Walk Alone, jokaisen futiksen ystävän ihokarvat nousivat pystyyn. Se on englantilaisen suurseura Liverpoolin tunnuskappale.

Ennen ottelun alkuvihellystä pitämänsä puheen jälkeen Niinistö ojensi poliisikonstaapeli Heidi Foxellille Suomen jalkapallomaajoukkueen paidan nimikirjoituksineen. 

– En todellakaan odottanut näin paljon väkeä paikalle. Ihan mahtavaa että talkoohengellä saatiin tämä tapahtuma kasaan, olen kiitollinen kaikille, Foxell sanoi MTV:n uutisille.

Konstaapeli entinen maalivahti

Kentällä pelasi useita Foxellin vanhoja pelikavereita, hän itsekin on pelannut maalivahtina.

– Tuolla on tuttuja paljon pelaamassa niiltä ajoilta kun itse pelasin Vaasassa ja HJK:ssa. Bulletproofissa on vanhoja tuttuja jotka olivat poliisimaajoukkueessa saman aikaan, kuten (maalivahti) Satu Kunnas. Ei vitsi tästä tulee hieno ottelu, hän sanoo ja huikkaa samalla ottelutsempit tervehtimään tulleelle Aki Riihilahdelle.

Riihilahti on nykyään HJK:n toimitusjohtaja. HJK on ollut tukemassa Foxellia, mutta Riihilahti ei halunnut kertoa yksityiskohtaisemmin miten.  

– Heidin taistelu antaa voimaa monelle ihmiselle. Tällainen yhteisöllisyys kuuluu Suomeen, jalkapalloon ja ihmisarvoon että pidämme toisistamme huolta, Riihilahti sanoi ja muistutti urheilun merkityksestä siltojen rakentajana.

Ottelu alkaa, mutta sitä ennen kuuluu kentältä kannustushuuto "Heidi!". Yleisö antaa voimakkaat aplodit.

– Atik, tee maali!, huikkasi kentän laidalta presidentti Niinistö.

Ismail itse korosti MTV:lle, että näinä aikoina tällaiset ottelut korostavat välittämistä ja yhteisöllisyyttä.

Samaa sanoi vaihtopenkillä suomalaisen jalkapallon yksi kulttihahmoista, Shefki Kuqi.

– Erittäin hienoa olla mukana. Yleisömäärä kertoo siitä että tapahtuma on tärkeä. Jalkapallo yksi paras tapa yhdistää asioita, Kuqi sanoo, ja toteaa, että Foxellin kaltaiset kohtalot laittavat asioita tärkeysjärjestykseen.

Lopputulos päättyi runsasmaalisesti 5–5. Rahaa tilaisuudella kerättiin 33 800 euroa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.