Hyviä uutisia: Olut suojaa lihaksiasi – tarvitset vain 18 000 litraa päivässä

Tokoshiman yliopiston tutkijoiden mukaan oluen sisältämä luonnollinen yhdiste estää lihasten haurastumista.

Hyviä uutisia oluenystäville! Oluen humalan sisältämä prenyloitu flavoinoidi näyttäisi auttavan lihaskudoksen hajoamisen ennaltaehkäisyssä. Ainoa huono puoli asiassa on, että tutkimus toteutettiin rotilla. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ihminen joutuu juomaan päivässä jopa 18 000 litraa olutta saadakseen samanlaiset positiiviset vaikutukset tästä suositusta mallasjuomasta.

Tutkijat pystyivät joka tapauksessa osoittamaan, että prenyloituja flavonoideja saaneilla rotilla oli 10 kertaa enemmän suojaavia aineita lihaskudoksessaan kuin rotilla, jotka eivät saaneet oluen flavonoideja. Tokoshiman yliopiston tutkimus voi siis johtaa jatkotutkimuksiin, jossa selvitetään prenyloitujen flavonoidien hyödyntämistä niin, ettei ihmisten tarvitse juoda tappavia määriä olutta.

– Voimme odottaa, että tulevaisuudessa kehitetään lääkkeitä ja terveysjuomia, joissa käytetään näitä flavonoideja, professori Junji Terao totesi

Jos sen sijaan haluat parantaa tasapainoasi, kannattaa sinun tutkijoiden mukaan juoda 700 lasillista punaviinia päivässä.

Lähde: Foodbeast

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja