Hyväkäytöksinen vanki asteli virkamiehen eteen ja heitti tätä ämpärillisellä ulostetta

Sukevan vankilan virkamies joutui äärimmäisen epämiellyttävään tilanteeseen, kun hänen työhuoneeseensa astellut vanki heitti hänen niskaansa ämpärillisen ulostetta.

Virkamiehen kertoman mukaan hän oli istunut iltapäivällä toimistossaan, kun vanki asteli yllättäen paikalle. ”Tässä tätä olisi”, vanki oli hänen mukaansa sanonut, ja viskannut voimalla sangollisen ulostetta voimalla naisen rintakehälle niin, että ulostetta meni naisen suuhun, korviin, nenään, silmiin ja silmälaseille ja vaatteisiin.

Nainen oli oksentanut ulostetta pois ja hänen silmiään oli kirvellyt nestemäisen, kokkareita sisältäneen aineksen vuoksi. Ulostetta oli paljon, ja naisen lisäksi se sotki myös toimiston laitteet ja kalusteet.

– Teko on ollut tahallinen ja tekotapana erittäin nöyryyttävä, oikeus arvioi.

Miehen käytös oli ollut tekoa edeltävänä aikana asiallinen, minkä vuoksi tapahtunutta kuvailtiin yllätykseksi. ”Täsmäisku” oli aiheuttanut naiselle välittömän sokkitilan, unettomuutta ja pelkoa esimerkiksi tarttuvista taudeista. Myös hänen työmotivaationsa laski pohjalukemiin.

– Hänelle on tullut häväisty olo ja itsekunnioitus on kärsinyt. Ulosteen haju ei ole meinannut lähteä huolimatta useista pesuista, oikeuden asiakirjoissa kerrotaan.

Mies oli pyytänyt tekoaan anteeksi ja kertonut tehneensä teon muiden vankien vaatimuksesta.

Mies myönsi oikeudessa heittäneensä viranomaista ämpärillisellä ulostetta.

Mies tuomittiin kesäkuussa Pohjois-Savon käräjäoikeudessa pahoinpitelystä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta kuuden kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Joulukuussa hovioikeus vahvisti 28-vuotiaan miehen tuomion. Mies määrättiin korvaamaan vankilan tuhoutuneista laitteista 3000 euroa ja naiselle korvaukseksi kivusta ja särystä 1400 euroa.

Tapauksesta kirjoitti aiemmin Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja