Mainos

Hyvä syy ottaa naukku? Alkoholin juonti kasvattaa luovuutta

Oletko pattitilanteessa työtehtäväsi kanssa? Ei hätää! Tuoreen tutkimuksen mukaan pienestä ryypystä voi löytyä ratkaisu ongelmaan.

Missourin yliopiston tekemä tutkimus nimittäin osoitti, että pieni määrä alkoholia voi lisätä luovuutta! Räkäkännejä ei kannata ongelmatilanteissa suosia, vaan lisäpotkua luovaan ajatteluun antavat nimenomaan pienet alkoholiannokset.

Yliopiston tutkimukseen osallistui 40 miestä, iältään 21-30-vuotiaita. Miehien tehtävänä oli katsoa elokuvaa ja ratkoa samalla tutkijoiden antamia sanatehtäviä. Puolet miehistä joi testin aikana vodkaa ja karpalomehua niin, että heidän veren alkoholipitoisuutensa nousi 0,75 promilleen. Toinen puolisko katsoi elokuvaa ja ratkoi tehtäviä vesiselvänä.

Tutkijoiden yllätykseksi pienessä nousuhumalassa olevat miehet ratkoivat sanatehtävät selviä miehiä nopeammin. Alkoholia nauttineet käyttivät tehtävien ratkaisuun keskimäärin 11,5 sekuntia, kun selvillä aikaa kului 15,2 sekuntia. Annetuista 20 tehtävästä huppelissa olevat miehet ratkaisivat keskimäärin 9, selvät miehet vain 6.

– Alkoholi manipuloi keskittymistä. Jos olet laskemassa veroja, ei alkoholiin ehkä kannata turvautua, mutta jos tehtäväsi ovat luovempia, voi alkoholista oikeasti olla apuakin. Alkoholi auttaa sinua ajattelemaan luovemmin, tohtori Jennifer Wiley Missourin yliopistosta totesi.

Lähde: Men's Health

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.