Mainos

”Hyvä äiti ottaisi itkevän vauvansa syliin” – sivusta seurannut nainen teki ahdistavan huomion äidin kohtelusta kaupassa

Tuhannet syyt voivat johtaa siihen, että äiti päättää olla nostamatta vauvaa syliinsä. Sivullisia nämä syyt eivät kuitenkaan yleensä kiinnosta.

Me kaikki olemme kokeneet sen: julkisella paikalla itkevät vauvan. Huffington Postin Taryn Hillin kirjoittaa kohtaamisesta, joka jäi hänen mieleensä tuntemattoman ihmisen kommentin takia.

Hillin oli kuunnellut vauvan itkua jonottaessaan jo kymmenen minuuttia, kun paidaton, ruskettunut mies totesi kovaan ääneen:

– Tiedättehän, kyllä hyvä äiti ottaisi itkevän lapsensa syliin.

Kassalla huutavan vauvansa kanssa asioiva, nuori äiti jätti miehen huomiotta, mutta Hillinin takana toinen mies nyökkäili ja totesi ”meidän kaikkien elämä paranee, kun hän lähtee.” Myös Hillin nyökkäsi miehen sanoille.

– Sitten katsoin naisen ostoskärryä: kolme dieettilimua. Siinä se. Aika outoa, Hillin pohtii.

– Kuka vaivautuu viemään 5–6 kuukautta vanhan vauvan ulos kauppaan kahdelta iltapäivällä, jotta voisi ostaa kolme dieettilimua? Ja miksei äiti nostanut lasta syliinsä? Tarkoitan vain, että hän näkee lapsen itkevän, ja että me kaikki kärsimme siitä? Miksi hän oli huono äiti, hitto vie? Paitsi ehkä hän ei ollut

Hillin kertoo käyneensä näyttelijänkoulutuksessa, jossa näyttelijäksi haluavia kehotettiin aina ajattelemaan hetkeä ennen sitä kohtausta, jota he olivat esittämässä. Mistä tilanteesta roolihahmo on tullut kohtaukseen: onko hän ollut jumissa liikenteessä, oliko hänen äitinsä kenties kuollut, millainen hänen mielialansa oli kaiken tämän vuoksi? 

Hillin alkoi ajatella itkevää vauvaa kuskaavan äidin hetkiä ennen kauppareissua.

– Ehkä hän oli ollut jumissa asunnossaan koko päivän uuden vauvan kanssa, ja halusi vain vähän raitista ilmaa, joten hän käveli kauppaan ja, koska hänellä ei ollut oikeaa syytä olla siellä, hän osti muutaman dieettilimun. Ehkä ne olivat herkkuja hänelle? Ehkä hänen poikaystävänsä tai miehensä rakastaa niitä? Ehkä ne ovat ainoa asia, johon hänellä on varaa, Hillin mietti.

– Tai ehkä hänen vauvansa oli itkenyt koko päivän ja yön, ja hän yrittää opettaa lasta olemaan rattaissa saamatta kohtausta, ja kauppakäynti oli testikierros? Ehkä hän vieroittaa lasta siitä, että tätä pidellään sylissä koko ajan. Ei minulla ole lasta, en tiedä, miten tämä asia toimii.

Hillin huomauttaa, että tuhannet syyt voivat johtaa siihen, että äiti päättää olla nostamatta vauvaa syliinsä, mutta sivulliset eivät yleensä ajattele näitä syitä.

– Me kaikki tuomitsimme häntä ja annoimme hänen lähteä rangaistuksensa, julkisen nöyryytyksen, kanssa, Hillin kuvaa.

– Tunsin oloni kamalaksi. Kellään meistä ei ollut ”munaa” olla kilttejä. Tai puolustaa häntä, kun hänelle huudettiin. Tällaisia hetkiä tulee päivittäin.


***

0:52

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.