Hyundai i20 saa särmää

Pariisin autonäyttelyssä virallisesti esiteltävästä toisen sukupolven i20 on julkaistu piirroskuvia. Auto on suunniteltu Hyundain Saksan Rüsselsheimissa sijaitsevassa muotoilustudiossa ja se noudattelee viimeisintä evoluutiota brändin ”Fluidic Sculpture 2.0”-muotoilufilosofiasta.

Keulan muodoissa on paljon samaa kuin muissa uusissa ja isommissa Hyundaissa. Pitkällä konepellillä ja voimakkailla kylkien muotoiluilla luodaan pienelle B-segmentin autolle voimakasta olemusta.

Valmistaja ei ole vielä julkistanut tarkempia teknisiä tietoja tulevasta muun muassa Ford Fiestan ja Volkswagen Polon kilpailijasta. Moottoripuolella kuitenkin odotetaan nähtävän nykyisten koneiden päivitettyjä versioita. Nykyistä mallia tarjotaan Suomessa bensiininä 1,2- (85hv) ja 1,4-litraisina (100hv), ja dieselinä 1,1-(75hv) sekä 1,4-litraisena (90hv). Mallistoon tulee todennäköisesti mukaan myös i10:ssä esitelty 1-litrainen moottori. Lisäksi uudesta mallista odotetaan Hyundain N-urheiluosaston brändin alle sijoittuvaa sporttisempaa versiota.

Uuden i20:n myynti alkaa vuodenvaihteessa.

Lue myös:

    Uusimmat