Hypo: Nyt jäitä hattuun asuntomarkkinoilla!

Hypo kehottaa asunnonostajia nyt hillitsemään ostovimmaansa, jotta huolestuttava kehitys asuntomarkkinoilla saadaan aisoihin.

Asuntomarkkinoilla näkyvät ylikierrokset ovat Hypon mukaan huolestuttavia: matalat korot, halvat lainat, asuntojen nousevat hinnat, heikko tarjonta ja kasvava kysyntä ovat villiinnyttäneet asuntomarkkinat täysin.

Hypon kehotus onkin: Nyt jäitä hattuun asuntomarkkinoilla! Erityisesti vanhojen asuntojen hinnannousuun ei Hypon mukaan ole perusteita ja tämä kehitys olisi hyvä saada rauhoittumaan. Yksi ratkaisu tähän olisi uudistuotannon kasvattaminen.

Maltti on valttia!

Hypon mukaan asunnonostajat toimivat markkinoilla nyt ikään kuin asunnot olisivat loppumassa ja kuvittelevat, että asunto on pakko ostaa nyt, hinnasta viis.

Vauhtisokeutta kannattaa yhdistyksen mukaan nyt hillitä ja muistaa, että liikaa ei pidä maksaa. Asunnot eivät ole loppumassa ja jos halutusta asunnosta ei päästä hintasopuun, löytyy ajan kanssa varmasti toinen vaihtoehto.

Asuntoa vaihtaessa Hypo suosittelee ensin myymään vanhan ja sitten vasta ostamaan uuden. Jos nolla-asunnon loukku uhkaa, eli uutta ei löydy vaikka vanha on myyty, voi ratkaisu löytyä vaikkapa vuokra-asunnosta. Väliaikaisasunto on parempi vaihtoehto kuin kahden asunnon loukku.

Teksti: Mirka Moilanen, MTV3

Lue myös:

    Uusimmat