Hyödynnä talvipakkaset ja sulata pakastin – säästä sähkölaskussa

Pakkaskeleillä on kätevää ja kiireetöntä sulattaa pakastin. Samalla saat pienennettyä energiankulutusta.

Jos pakastimessa on enemmän jäätä kuin tilaa itse pakasteille, on korkea aika sulattaa se. Jos jää pääsee pakastimessa kovinkin paksuksi, kuluttaa pakastin huomattavasti enemmän energiaa.

Ennen sulatuksen aloittamista, laita laite pakastuskytkennälle hyvissä ajoin ennen sulattamista. Näin pakasteet ovat kylmempiä ja kestävät sulatusvaiheen paremmin.

Kytke pakastimesta virta pois ja tyhjennä pakastin ruuista. Tee inventaario mitä säästetään ja mitä ei. Pakkaa ne ruuat mitkä säästetään muovipusseihin tai pahvilaatikkoon ja vie ulos, esimerkiksi parvekkeelle. Jos viet ne pihalle, muista pakata ruuat niin hyvin, etteivät eläimet pääse niihin käsiksi.

Jätä pakastimen ovi tai kansi auki. Sulamista voi nopeuttaa laittamalla lämminvesiastian pakastimeen. Sitä mukaa kun jäät irtoavat, kerää ne pois ennen kuin ne sulavat vedeksi, näin sulatus sujuu nopeammin. Älä yritä irrottaa jäitä terävillä esineille ettei seinät tai jäähdytysputket vahingoitu.

Pakastimen pohjalle sulanut vesi ohjautuu pohjassa mahdollisesti olevan aukon tai pohjatason etureunassa olevan kourun kautta pakastimen ulkopuolelle. Laita siis kourun eteen astia mihin vesi voi valua, esimerkiksi korkeareunainen uunipelti. Muista myös laittaa pyyhkeitä pakastimen eteen astian alle, ettei sulanut vesi vahingoita lattiaa.

Sulatuksen jälkeen pyyhi pakastin astianpesuaineveteen kostutetulla liinalla. Pese myös irto-osat ja pyyhi ulkopuoli ja pakastimen takaosa. Tämän jälkeen anna pakastimen kuivua ja tuulettua.

Kytke pakastin pakastuskytkennälle. Laita pakasteet takaisin pakastimeen. Kun pakastimen sisälämpötila on -18 astetta, pakastimen säätö palautetaan säilytyskytkennälle.

Lähde: Martat.fi

Lue myös:

    Uusimmat