Huumepoliisista tuli hevostilan emäntä

Helsinkiläinen kolmen lapsen äiti Tanja Tervakko on emännöinyt yhtiökumppaninsa kanssa Husön kartanoa ja sen yhteydessä olevaa 55 hevosen ratsastuskeskusta viime vuoden kesäkuusta lähtien. Oikeasti Tervakko on ammatiltaan poliisi, mutta nyt työsarka on vaihtunut huumerikollisista hevosiin.

− Olin pienenä hevostyttö henkeen ja vereen. Todennäköisesti olisin ilmoittanut toiveammatikseni ratsastuksenopettajan, jos joku sitä olisi kysynyt, niin kuin kaikki muutkin pienet hevostytöt. Mutta tosissani en ole osannut edes haaveilla nykyisestä työstäni, Tanja Tervakko selittää.

Hevoset olivat kuitenkin ainakin vähän Tervakon mielessä silloin kun hän pohti, mitä alaa lähtisi opiskelemaan. Poliisikouluun hänet houkutteli tuleva aviomies, joka itse toimi huumepoliisina, mutta ammatinvalintaan vaikutti myös mahdollisuus toimia jonain päivänä ratsupoliisina.

Huumepoliisien kova maailma ahdisti

Tervakko päätyi miehensä tavoin huumepoliisiksi, mutta ei viihtynyt työssään kauaa.

− En ole luovuttajatyyppiä, mutta alusta asti ihmettelin joitakin toimintatapoja. Huumepoliisien maailma on kova, ja tarkoitan tällä myös työyhteisöä. Joitakin viitteitä siitä on saanut kuulla uutisista ja lukea lehdistä, hän vihjaa.

Päätös alanvaihdosta kypsyi äitiysloman aikana, kun Tervakko oli ehtinyt toimia poliisina vasta muutaman vuoden. Tosin päätös olisi ollut sama, vaikka hänellä ei olisi ollutkaan lapsia.

− En halunnut jäädä siihen työyhteisöön, hän sanoo.

"Tiesin, mihin ryhdyn"

Ennen kuin Tervakosta tuli hevostilan emäntä, hän opiskeli sisustussuunnittelijaksi ja ehti toimia alalla muutamia vuosia.

− Olen aina ollut visuaalinen ihminen, ja äitiyslomalla oli aikaa opiskella uutta.

Vaikka Tervakon päivät kuluvat tällä hetkellä pääsääntöisesti hevosten kanssa, suunnittelullekin riittää aikaa, ainakin ajatuksissa, sillä uudessa kodissa olisi sisustajalle paljon tekemistä.

Mutta hevoset ovat nyt etusijalla.

− Onhan tämä aika rankka työ, mutta tiesin, mihin olen ryhtymässä, ja ainakin nyt olen valintaani tyytyväinen. Tosin en tiedä, onko tämä eläkeammattini.

Tervakko vaikuttaakin ihmiseltä, joka tekee sitä, mikä kulloinkin hyvältä tuntuu ja tarttuu tilaisuuksiin silloin kun niitä eteen tulee.

− Nyt ei ainakaan ole kiire mihinkään, mutta ainoa, minkä tiedän varmasti, on että hevoset kuuluvat elämääni aina.


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55 etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme Studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä sähköpostia osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja