Huumeiden tunnistuspalvelu kaupungin piikkiin? Aloitteen tehnyt poliitikko: "Jotta ihminen, joka kokeilee kerran, ei kuole siihen"

6:44

Helsingissä joukko kuntapoliitikkoja haluaisi ehkäistä huumeongelmia järjestämällä huumeiden viihdekäyttäjille ilmaisen testauspalvelun, jossa aineen sisällön voisi tarkistaa.

Huomenta Suomen sohvalla vieraillut helsinkiläinen kokoomuspoliitikko Mirita Saxberg jätti asiasta viime viikolla valtuustoaloitteen.

Katso videolta, miksi kokoomuspoliitikko Saxberg pitää huumeista puhumista tabuna poliitiikassa!

Helsingin Sanomat kertoi eilen, että Suomessa on noin 200 000 huumeiden käyttäjää, joista vain pieni osa on ongelmakäyttäjiä.

Saxbergin mukaan testauspisteitä pitäisi olla siellä, missä kohderyhmäkin on. Hänen mukaansa huumeiden viihdekäyttäjät ovat tavallisia opiskelijoita ja työntekijöitä.

– Voitaisiin viedä festareille tätä palvelua, ja Helsingin keskustassa pitäisi olla näitä pisteitä.

– On tyhmää puhua käyttäjistä, kun minä puhun tavallisista opiskelevista ja työssäkäyvistä ihmisistä, jotka korvaavat alkoholin huumeidenkäytöllä.

Saxberg korostaa, ettei hän aloitteella tue huumeidenkäyttöä.

– Aloitteen tarkoitus ei ole tukea viihdekäyttöä, vaan tuoda inhimillisen kärsimyksen riski pienemmäksi, jotta ihminen, joka kokeilee kerran, ei kuole siihen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja