Huuhkajissakin vastuuta saanut HJK-kapteeni tähtää yhä ulkomaille – "Se ei ole mikään salaisuus"

HJK:n kapteeni ja Huuhkajien rinkiin viime aikoina kuulunut Nikolai Alho tähtää yhä ulkomaisille jalkapallokentille. Tasokkaat maajoukkuepelit ovat tuoneet lisää uskoa Alhon tavoitteisiin.

27-vuotias Alho on noussut syksyn aikana Huuhkajien rinkiin ja saanut syksyn aikana vastuutakin Suomen takalinjoilla. Pelipaikka Huuhkajissa on ollut jo pidemmän aikaa Alhon tavoitteena.

– On ollut yksi tavoitteistani, että pääsee pitkän tauon jälkeen takaisin Huuhkajiin. Siellä pääsee treenaamaan huippujätkien kanssa ja pelaamaan huippuvastustajia vastaan. Ne ovat hyviä kokemuksia, jotka antavat paljon uskoa omaan tekemiseen, Alho sanoo MTV Urheilulle.

Alho pelasi täydet 90 minuuttia viime viikolla Puolaa vastaan. Lisäksi Alho kirjasi syyskuussa täydet minuutit myös Irlantia vastaan pelatussa Kansojen liigan ottelussa.

HJK:n avainpelaajiin jo vuosia lukeutunut Alho on saanut uralleen lisäpuhtia Huuhkajista. Alhon 27-vuotiaan Alhon tavoitteet ovat yhä ulkomailla.

– Ei ole ollut mikään salaisuus, että totta kai halut ovat kovat lähteä ulkomaille. Uskon, että se on ihan täysin mahdollista ja se on yksi tavoite, Alho kertoo.

Ulkomaan kentille pääseminen ei ole kuitenkaan yksinkertaista. Alho tiedostaa hyvin, mitä vaaditaan, että portit suurempiin sarjoihin aukeavat.

– Se vaatii kovia ja hyviä näyttöjä täällä. Ei ole ikinä helppoa siirtyä Veikkausliigasta ulkomaille. Pitää olla oman sarjan eliittiä, Alho summaa.

– Se on itsestäänselvyys, että ulkomaisia seuroja kiinnostavat maajoukkuepelaajat. Se tuo aina lisäboostia mahdolliseen siirtoon ja kiinnostukseen ulkomailla. Tietty seurajoukkueessa pitää pelata hyvin, koska siellä niitä pelejä tulee kuitenkin eniten, Alho jatkaa.

Alho painottaa, että kaikki keskittyminen on ladattu tällä hetkellä Veikkausliigan mestaruustaistoon. Mestaruuden voittaminen voisi myös omalta osaltaan parantaa HJK:n luottopelaajan tavoitteiden toteutumista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja