Huuhkajissa läpimurron tehnyt toppari sai haaveilemansa siirron – EM-kisojen otteet kuumensivat seurojen kiinnostusta: "Ehdottomasti se on auttanut"

Huuhkajien topparikolmikon vasempaan reunaan murtautunut Daniel O'Shaughnessy oli kesän EM-kisoissa harvinaisuus. Toisin kuin muut pelaajat, O’Shaughnessy pelasi vielä kotoista Veikkausliigaa.

Vasenjalkaisen, kookkaan ja pitkiin heittoihin erikoistuneen O'Shaughnessyn peliotteet riittivät kuitenkin kansainväliselle tasolle jopa yllättävän selvästi. Pienistä taidollisista puutteistaan ja läheltä todistetuista takaiskumaaleista huolimatta 26-vuotias HJK-kippari oli yksi Suomen joukkueen yksi selkeimmistä onnistujista EM-kisoissa.

Se on näkynyt myös O’Shaughnessya kohtaan kasvaneessa ulkomaalaisseurojen kiinnostuksessa. Riihimäkeläinen lähtee käynnissä olevan veikkausliigakauden jälkeen maailmalle, Saksan 2. Bundesliigan Karlsruheen.

– Ehdottomasti se on auttanut, että on päässyt isompaan ikkunaan maaotteluissa, ja pelit ovat menneet hyvin. Olen tosi iloinen siirrosta, siellä hyvä projekti menossa, hyvä seuraava askel minun urallani, O'Shaughnessy summasi A-maajoukkueen lehdistötilaisuudessa Kalastajatorpalla.

– Kesän mittaan on ollut tosi paljon kiinnostusta eri paikoista. Aina oli joku syy, miksi joku toinen juttu ei mennyt maaliin. Karlsruhe otti muutama viikko sitten yhteyttä. Seura halusi, että siirtyisin jo kesällä, mutta se ei päässyt Klubin kanssa yhteisymmärrykseen (siirtosummasta). Sitten he olivat kuitenkin valmiina tarjoamaan diiliä, ja siirryn kauden jälkeen.

Näin Karlsruhe saa O'Shaughnessyn riveihinsä ilman siirtokorvausta ja HJK pitää kapteeninsa kotimaisen liigakauden loppuhuipennukseen saakka. Euroopassa Konferenssiliigan lohko-otteluista topparilta jää väliin näillä näkymin vain 9. joulukuuta pelattava viimeinen vieraspeli Itävallassa LASK:ia vastaan.

O'Shaughnessyn muutto Saksaan on edessä heti joulukuun alussa.

– Pelata voin vasta tammikuussa, mutta he halusivat minut vähän aiemmin tutustumaan paikkoihin, treenailemaan ja näkemään, millaista päivittäinen toiminta on, O'Shaughnessy selvitti.

Suomessa kasvanut ja puoliksi irlantilainen O'Shaughnessy ei ole ensimmäistä kertaa lähdössä ulkomaan kentille. Nuori lupaus siirtyi ranskalaisseura Metziin tammikuussa 2012 ja palasi HJK:hon vasta kuusi vuotta myöhemmin Brentfordin, Midtjyllandin ja Cheltenhamin seuraympäristöt kokeneena.

Nyt toppari vaikuttaa kuitenkin täysin eri tavalla kypsältä kovatasoiseen eurooppalaiseen pääsarjaan.

Karlsruher SC on seurana nousujohdanteessa. Viime kaudella joukkue oli 2. Bundesliigan kuudes, ja sijoitus on tälläkin hetkellä sarjassa sama, kun viisi kierrosta uutta kautta on pelattu.

Suomi kohtaa Walesin Helsingin Olympiastadionilla pelattavassa maaottelussa keskiviikkona kello 19. Huuhkajien MM-karsinnat jatkuvat lauantaina kello 16 alkavalla ottelulla Kazakstania vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat