Huuhkajille mairea uutinen: Italian supertähti pelikieltoon Suomi-peliin – kova kato käy!

Markku Kanerva Kreikka-ottelun panoksesta:"Ei tarvitse keksiä ylimääräisiä motivointikeinoja" 6:09
Videolla Suomen päävalmentaja Markku Kanervan ennakointia iltaan.

Italian jalkapallomaajoukkueen tähtipelaaja Marco Verrattin varoitustili täyttyi EM-karsintaottelussa Armeniaa vastaan, minkä myötä hän on pelikiellossa sunnuntain karsintapelistä Suomea vastaan.

PSG:tä seurajoukkuetasolla edustava keskikenttäpelaaja Verratti nappasi 26. minuutilla keltaisen kortin samanaikaisesti Armenian Gevorg Ghazaryanin ja Aleksander Karapetianin kanssa. Verratti kopautti Karapetiania jaloille ja tönäisi vielä tätä, kun armenialainen oli juuri tehnyt rikkeen. Ghazaryan puolestaan soitti pian tuomarille suutaan.

Varoitus oli Verrattille EM-karsintojen kolmas, minkä myötä hän on seuraavassa ottelussa Suomea vastaan pelikiellossa.

Parin minuutin kuluttua varoitusrumbasta Italian Andrea Belotti tasoitti Armenia-ottelun 1–1:een. Aleksander Karapetian oli aiemmin, reilun 10 minuutin pelin jälkeen, vienyt Armenian 1–0-kotijohtoon.

Poissaoloja riittää

Italian riveissä käy kova kato. Huuhkajia vastaan joukkueen riveistä puuttuvat sunnuntaina myös muun muassa loukkaantumisesta kärsivä Napolin hyökkääjä Lorenzo Insigne, lihasvammaa poteva Juventuksen puolustaja Mattia De Scigli ja influenssan kourissa oleva AS Roman keskikenttäpelaaja Bryan Cristante.

Lisäksi Italian päävalmentaja Roberto Mancini ilmoitti maanantaina, että joukkueen nuorisotähdet Moise Kean ja Nicolo Zaniolo on komennettu kurinpidollisista syistä alle 21-vuotiaiden maajoukkueen matkaan.

Suomi kohtaa ennen Italia-peliä tänä iltana Kreikan kello 21.45 alkavassa kotiottelussa Tampereella.