Huuhkajien puolustaja teki historiaa EM-kisadebyytissään – tilastosivusto valitsi viikonlopun parhaimmistoon: ''Olen tosi tyytyväinen''

2:49
Tulosruutu: Huuhkajat palasi Terijoelle valmistautumaan otteluun Venäjää vastaan, mutta viikonlopun tapahtumat olivat yhä mielen päällä.

Huuhkajien puolustaja Daniel O'Shaughnessy teki eräänlaista historiaa, kun hän pääsi pelaamaan EM-kisoissa ensimmäisenä pelaajana kotimaisesta Veikkausliigasta.

HJK:n kapteeni pelasi koko ottelun Suomen vasempana topparina Paulus Arajuuren ja Joona Toivion rinnalla.

– En ajatellut sitä tarkemmin, että olen ainoa veikkausliigapelaaja. Ymmärsin toki sen realiteetin, että pelin taso tulee olemaan paljon kovempi kuin normaalissa veikkausliigapelissä. Piti valmistautua siihen vähän eri tavalla. Olihan se hienoa, että peli onnistui itseltäni ihan hyvin ja saimme joukkueena voiton, O'Shaughnessy kuvaili Huuhkajien lehdistötilaisuudessa Terijoella.

Ennen O'Shaughnessya Veikkausliigasta aikuisten arvokisoihin on ponnistanut ainakin egyptiläinen Abdalla El Said, joka saapui Kuopion Palloseuraan pelaamaan kevätkaudeksi ennen kesän 2018 MM-kisoja.

26-vuotias O'Shaughnessy esiintyi ottelun alussa hieman hermostuneesti, mutta terästäytyi otteissaan ja sai uhrautuvan puolustuspelaamisensa lisäksi ajoittain otetta myös pallollisesta pelaamisesta.

Riihimäeltä kotoisin oleva O'Shaughnessy oli aktiivinen ja haki hanakasti katkoja.

Myös tilastollisesti O'Shaughnessyn EM-kisadebyytti oli onnistunut, sillä tilastosivusto Whoscored.comin analyysin mukaan suomalainen ylsi suorituksellaan turnauksen kymmenen parhaan pelaajan joukkoon viime viikonloppuna.

– Sekä omassa että koko joukkueen tekemisessä puolustuspelaaminen onnistui. Pakko antaa krediitit koko joukkueelle siitä, että saimme blokattua paljon vetoja ja estettyä Tanskan liian vaarallisilta paikoilta. Sitten tietysti Luke (maalivahti Lukas Hradecky) hoiti loput, jotka tulivat läpi, O'Shaughnessy kiitteli.

– Olen tosi tyytyväinen, oli hienoa saada voitto. Oli hienoa taistella Tanskaa vastaan, kun siellä oli valioliigapelaajia vastassa. Upea kokemus.

Tasoero Veikkausliigan ja EM-kisojen välillä on huima.

– Varmaan sellainen tilannenopeus ja pelitempo ovat aika eri luokkaa, O'Shaughnessy vertaili.

O'Shaughnessy jatkanee näiden näyttöjen perusteella avauskokoonpanossa myös keskiviikkona Venäjää vastaan.

Suomi kohtaa EM-kisojen toisessa ottelussaan Venäjän Pietarissa keskiviikkona kello 16 alkaen.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja