Huuhkajien pelaaja jyrisee Hongan syöksystä: "Miten päin helvettiä asiat on hoidettu – ihmiset pitäisi saada vastuuseen"

Hongan syöksy suututtaa seuran ex-pelaaja Robert Ivanovia: "Ihmiset pitäisi saada vastuuseen" 2:34
Robert Ivanov paaluttaa kovaa tekstiä Hongan jamasta.

Suomen jalkapallomaajoukkueen puolustaja Robert Ivanov on vihainen. Häntä sieppaa toden teolla entisen seuransa FC Hongan jama.

Esport Honka Oy:n pyörittämä espoolaisseura on rypenyt raskaissa talousongelmissa. Palkkoja on ollut maksamatta, eikä espoolaisseura hakenut liigalisenssiä ensi kauden Veikkausliiga-paikkaa varten.

Hongassa vuosina 2016–20 pelannut Ivanov kertoo laittaneensa Hongan päävalmentajalle Vesa Vasaralle viestiä ja jutelleen seuran tilanteesta entisten joukkuekaveriensa kanssa.

– Kyllä tuo koskettaa. Olen vihainen omalla tavallaan siitä, miten päin helvettiä siellä on asiat hoidettu. Ihmiset pitäisi saada vastuuseen tuosta, Ivanov sanoo MTV Urheilulle.

Saksan 2. Bundesliigassa Eintracht Braunschweigissa nykyisin pelaava Ivanov kuvailee absurdiksi, että Honka on päässyt tähän jamaan.

– Toivon, että totuus selviää kaikille jossain vaiheessa. En itsekään tiedä kaikkea siitä, mutta tosi moni menettää työpaikkansa tämän takia. 

– On ihmisten elämällä niin sanotusti leikkimistä, että tällaisia tilanteita annetaan käydä ja pidetään ihmisiä pimennossa.

Ivanov kysyy retorisesti, mitä espoolaisseurassa on yritetty luoda.

– Se ei voi olla vain sitä, että yksi jätkä mahdollistaa sen, kuitataan se kauden jälkeen ja tulee miltsi tappiota. Jokainen ymmärtää sen, että mikään ei kasva pitkäjänteisesti noin.

Ivanov alleviivaa, että pikavoittojen tavoittelua pitäisi yrittää vähentää suomalaisessa jalkapallossa.

– Espoossa tämä on surullista. Toka kerta kahdeksaan vuoteen, Ivanov sanoo ja viittaa vuoden 2015 konkurssiin.

Kuuntele Ivanovin tiukka Honka-purkautuminen kokonaisuudessaan ylälaidan videolta.

Ivanov valmistautuu parhaillaan Huuhkajien kanssa EM-karsintojen lohkovaiheen päätösotteluihin. Suomi kohtaa perjantaina Helsingissä Pohjois-Irlannin ja maanantaina vieraissa San Marinon.

Lue myös:

    Uusimmat