Huuhkajien kapteenin pelikunto vielä arvoitus: "Se keskustelu käydään hänen ja seuran välillä"

Markku Kanerva summaa Huhkajien tilannetta Kansojen liigassa 5:48

Huuhkajat metsästää ensi viikolla Kansojen liigan lohkovoittoa, kun se kohtaa Kreikan ja Unkarin. Kysymysmerkkinä on kuitenkin kapteenin Tim Sparvin pelikunto.

Huuhkajat on pelannut Kansojen liigan C-ryhmän lohkossa ilman tappioita. Suomi on vain pisteen päässä lohkovoitosta ennen lohkon loppuhuipennusta.

Kysymysmerkkejä on kuitenkin ilmassa ennen ensi viikon koitoksia. Huuhkajien kapteeni Tim Sparv on kärsinyt loukkaantumisista ja hänen pelaamisensa on vielä epävarmaa. 

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva ei halunnut lähteä spekuloimaan sitä, pystyykö 31-vuotias keskikenttäpelaaja pelaamaan Kreikassa ja Unkarissa.

– Toivottavasti hän on pelikunnossa. Se keskustelu käydään hänen ja seuran välillä. Olemme näyttäneet vuosien varrella, ettemme yhtä miestä kaipaa. Johtajuus ei tule yhden pelaajan harteille, vaan kaikkien pelaajien pitää omalta osaltaan ottaa sitä johtajuutta kentällä ja kentän ulkopuolella, Kanerva totesi MTV Sportille.

Kanerva kuitenkin tiedostaa Sparvin merkityksen joukkueelle. 

– Sen näkee kenttätapahtumissa, että hän vaatii pelaajilta asioita. Hän on se linkki kapteenina ja kapteeniston jäsenenä, eli häneltä paljon kyselen ja aistin, että miten pelaajat kokevat meidän toiminnan, Kanerva pohti. 

Huuhkajat kohtaa Kreikan Ateenassa torstaina 15.11 kello 21.45 alkaen ja Unkarin Budapestissa sunnuntaina 18.11 kello 20.45.

Katso koko Kanervan haastattelu pääkuvan videolta!

Lue myös:

    Uusimmat